NIEUW: Startup-naaicursus voor beginners

Geen enkele ervaring met het gebruik van een naaimachine maar wel geïnteresseerd in de basistechnieken? Meld je dan aan voor 10 lessen om te ontdekken of je de smaak te pakken krijgt. Kleinschalig, laagdrempelig en met veel individuele begeleiding.

Voor wie?

Een prettige startup naaicursus voor mannen en vrouwen die geen enkele ervaring met het gebruik van een naaimachine, patroongebruik en textielverwerking hebben. De groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers waardoor er veel individuele begeleiding mogelijk is. De cursus vindt plaats in een kleinschalig en sfeervol atelier in Den Bosch, op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch.

Vakdocent

Leidi Haaijer

Inhoud van het programma

  • Leren omgaan met een naaimachine
  • Leren verwerken van basisstoffen
  • Patronen uitraderen uit verschillende modebladen
  • Patronen leren lezen
  • Uitleg van diverse basistechnieken
  • Basisvaardigheden van het naaien

Vooropleiding

Voor deze cursus heb je geen enkele ervaring nodig. Je kunt gebruikmaken van de machines van de werkplaats van Het Ambachtshuis Brabant. Je leert in eigen tempo en er is ruimte voor eigen interesses voor bepaalde textielopdrachten. 

Aantal lessen en kosten

Deelnemers kunnen zich naar behoefte steeds per 10 lessen inschrijven. 

Startdatum

2019
Vanaf 6 deelnemers plannen we een volgende cursusgroep in. Belangstelling? Neem dan contact op met tamara.emmen@onsambachtshuis.nl   

Studiebelasting

Voor het goed doorlopen van deze startup cursus wordt geadviseerd om wekelijks minimaal 4 uur de praktische huiswerkopdrachten na elke vakles te oefenen. Is echter niet verplicht. 

Cursusomvang in uren: per 10 vaklessen 25 uur.
Huiswerkopdrachten (advies): per 10 vaklessen 40 uur 

Eindtoetsing / certificering

De startup-cursus wordt afgesloten met een bewijs van deelname van Het Ambachtshuis Brabant en een overzicht van behaalde leerdoelen. Deelnemers kunnen na deze cursus gaan deelnemen aan ons modevakprogramma (1-2 jaar) en op basis daarvan branchegerichte examens afleggen.

Locatie

Het Ambachtshuis Brabant, Parallelweg 30, Den Bosch. 

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met tamara.emmen@onsambachtshuis.nl