Basiscursus (module 1 en 2) meubelstofferen

Vind je de vakopleiding wat te veel van het goede, maar zou je wel graag de basisvaardigheden van het meubelstofferen onder de knie willen krijgen, dan is deze cursus wat voor jou. In 15 vaklessen leer je de basis van het meubelstofferen.

Onder begeleiding van onze zeer vakkundige, jarenlang ervaren vakdocent, ga je aan de slag met een eigen stoel. Je krijgt practische aanwijzingen en oefeningen om je kennis te laten maken met de basis.  

De basiscursus is gelijk aan module 1 en 2 van de vakopleiding.  

De basiscursus kan het begin zijn van de vakopleiding meubelstofferen. Geef vooraf aan, dat je de gehele vakopleiding wilt doen. Dan volgen na de basiscursus één van de 3 volgende modules. Deze laatste 3 kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden.

Basiskennis meubelstoffering

  • Singelen
  • Veren zetten
  • Opbouw zitting algemeen.
  • Opbouw zitting met capitoneer afwerking (moderne manier)
  • Tussentijds verkenning van materialen en er mee werken
  • Verkenning van gereedschap en ermee werken.

De bedoeling is dat je de basistechnieken onder de knie krijgt. Het capitoneer project is niet standaard, maar is om de technieken onder controle te krijgen en in deze basiscursus zeer belangrijk. Nadat je deze technieken op een hocker hebt geleerd, is het de bedoeling dat je een eetkamer/keukenstoel, of een variant met basiszitting, helemaal zelf uit gaat voeren met de technieken die je geleerd hebt (geen capitoneren). Deze stoel neem je zelf mee of is aan te schaffen in overleg met de vakdocent.   

Aan de slag met hoezen en kussens

Je leert het juiste gebruik van naaimachines en aanverwanten, stoflegging en knippen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op kussens, hoezen en stoflegging, afwerking. Diverse technieken komen aan de orde. Het huidige stofferen draait vooral hierom. Het is de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met een hoes of kussens. Modellen neem je zelf mee.  

Voor wie?

Voor iedereen die de basisvaardigheden van het meubelstofferen onder de knie wil krijgen.
Na de basiscursus zijn er nog 3 losse vakmodules meubelstofferen. Deze kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden, indien je interesse hebt.

Startdatum

Op een maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur en omvat 15 lessen van 2,5 uur.  

Volgende startdatum maandagavond 18 februari 2019 (VOL).

 

Studiebelasting/huiswerkopdrachten

Omvang van de vaklessen: 15 wekelijkse lessen (= lesavonden) - 37,5 lesuren
Praktijkopdrachten (thuis): wij bevelen aan om tussentijds zoveel mogelijk te oefenen om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Afgeven van een urenindicatie is moeilijk aangezien dit samenhangt met handigheid en enthousiasme, maar zal minimaal 4 uur per week bedragen. Dit is krap, maar zal vanzelf groeien omdat de ervaring leert dat je steeds meer thuis wilt gaan doen. Herhalen is wel een must.
De basiscursus wordt afgesloten met een certificaat. 

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton op deze webpagina. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl. De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.

 

Eerst bekijken of het vak iets voor je is? Volg dan de workshop 'meubelstofferen'