Basiscursus meubelrestauratie

In deze basiscursus leer je antiek en hedendaagse meubels op juiste wijze herstellen.

Inhoud van de vakcursus

De cursus is opgebouwd uit 7 lessen en is volledig praktisch gericht. 

4 lessen waarin je leert:

  • Hout vervangen
  • Fineren
  • Kleuren
  • Afwerktechnieken
  • Algemeen onderhoud van meubels

Lesopbouw: Theorie, werken aan een proefstukje, laatste uur oefenen met meubelstuk.

3 lessen werken aan eigen werk: je neemt een klein meubelstuk mee dat in deze 3 lessen te restaureren is. 

Lesopbouw: werken aan een eigen meubel met een leermoment. Dat kan zijn door dieper in te gaan op eerder behandelde onderwerpen of op vragen van de deelnemers.
 

Om het maximale uit de lessen te halen adviseren we je tijdens de lessen geconcentreerd aan je opdracht te werken en tussendoor aantekeningen te maken, omdat de vakdocent die de lessen verzorgt, veel kennis met je deelt die niet altijd is terug te vinden in literatuur. Je krijgt een handout van de stof die wordt behandeld.

Addtioneel programma

Voor belangstellenden voor vlechttechnieken, stoelen matten en stofferen, organiseren we op verzoek een gastles of een workshop meubelstofferen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Voor wie?

Voor iedereen die op professioneel niveau meubels zelfstandig wil leren herstellen en opknappen. Ervaring is niet noodzakelijk wel enthousiasme. Na deze basiscursus ben je in staat zelf al eenvoudige restauraties uit te voeren. Aantal deelnemers maximaal 8. De cursus start bij minimaal 6 deelnemers.

Startdatum

7 zaterdagen van 09.30 uur - 14.30 uur

Start april 2019

 

Studiebelasting/huiswerkopdrachten

Cursusomvang in uren: 35 uur (7 lessen van 5  uur). (Les duurt 1 uur langer dan voorheen).
Huiswerkopdrachten: 15 uur (hobby)-70 uur (professioneel) (niet verplicht).

Deze vakcursus wordt afgesloten met een bewijs van deelname.  

Locatie

Het Ambachtshuis Brabant - locatie Den Bosch, is gevestigd in het Boschveld Ambachtcentrum, Parallelweg 30, 5223 AL 's-Hertogenbosch. Ingang D. Op 500 meter loopafstand van het station. Er is gratis pakeergelegenheid.

Kosten 

De cursusprijs: € 599,- vrijgesteld van Btw (prijspeil januari 2019). Inclusief gebruik gereedschap werkplaats. Exclusief lijm en andere materialen waarmee deelnemers een eigen object opknappen. Hiervoor koop je bij de vakdocent een basispakket vloeistoffen van € 100. Deze kosten reken je direct af met de vakdocent.
Voor deelnemers die professioneel met het vak aan de slag gaan, is bij de vakdocent een starterspakket te koop voor € 150,- (als je thuis aan de slag wilt, wordt dit aanbevolen). Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de vakdocent tijdens de lessen.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.