Lederen tas: module 9 - de dokterstas

Deze module richt zich specifiek op de dokterstas. Een stevige tas met een ijzeren beugel als sluiting. Het betreft een van de tassystemen waarop diverse varianten mogelijk zijn en maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker. Het betreft een van de belangrijke tassystemen. In deze module bouw je verder aan je kennis en vaardigheden m.b.t. technieken m.b.t. ontwerp en maken van lederen tassen. Ons advies is om eerst de basiscursus en twee verschillende vervolgmodules te hebben gevolgd (voldoende ervaring met verwerking van leer en technieken hebben).

Inhoud vakcursus

  • ontwerpen en tekenen van een dokterstas in een variant naar keuze (eigen ontwerp of aan de hand van een voorbeeld)
  • het ontwerp en uitvoering bevat de volgende uitvoeringskenmerken: monteren handvat en slot op de beugel, binnenwerk met vakken, technieken toepassen ijzeren beugels
  • het uitwerken van het grondpatroon en het detailleren van de snijpatronen
  • leren selecteren van geschikt leer en fournituren afgestemd op de te maken tas (kijk ook naar onze themaworkshop diverse leersoorten en toepassingen)
  • uitvoeren van vaktechnische handelingen uitsnijden, schalmen, lijmen, stikken en afwerken
  • de juiste werkvolgorde montage dokterstas leren toepassen

Als losse module of onderdeel van onze vakopleiding

De vakcursus kun je als losse module volgen maar je kunt ook direct doorgaan met de volgende module waarin je weer een nieuw tassysteem leert toe te passen. Afhankelijk van je niveau van werken ontvang je een advies van de vakdocent. Het te behalen certificaat per cursus/module maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker.

Startdata

Deelnemers kunnen zowel een dag- als een avondcursus volgen. Na een aantal lessen kunnen deelnemers ook op andere dagdelen gebruik maken van ons leeratelier om te werken aan hun producten op basis van een strippenkaart. Via de aanmeldbutton kun je de gewenste startdatum aangeven. Mocht de groep vol zijn dan neemt Bastienne Gootjes contact op voor het inplannen van een nieuwe datum.

 

Maandag:

Dinsdag:

10:00-15:00 uur (1x per 14 dagen)

19.30-22.00 uur (wekelijks)

vrijdag: 10:00-15:00 uur (1 x per 14 dagen)
Zaterdag:   

10:00-15:00 uur (1 x per 14 dagen)

 

Voor mogelijke dagdelen en data kan je contact opnemen met Bastienne Gootjesbastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton aan de rechterzijde van deze pagina.
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.


De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.

 

Meer informatie