Vakopleiding professioneel klusvrouw en klusman

De vakopleiding leidt op tot zelfstandig werkend allround klusvrouw en klusman voor de particuliere markt.

Tijdens de opleiding word je kundig bijgestaan in je ontwikkeling tot zelfstandig allround klusser!

NIEUW: je kunt op meerdere momenten in het jaar starten!

Voor wie?

Voor vrouwen en mannen die op professioneel niveau klussen in en rond het huis willen uitvoeren en als klusser een eigen inkomen willen verdienen. Leeftijd is niet relevant, wel het hebben van een goede conditie. Enige handigheid met het uitvoeren van klussen binnenshuis of buitenshuis is een goede basis. Met elke deelnemer wordt een kennismakingsgesprek gevoerd waarin de motivatie voor de opleiding wordt besproken. We bieden maximaal 8-10 opleidingsplaatsen per opleidingsgroep. De volgorde van inschrijving is mede bepalend voor definitieve plaatsing.

 

De eerste klusvrouwen zijn klaar met de opleiding en volop aan de slag met een eigen bedrijf.

Inhoud van de vakopleiding

Deze vakopleiding richt zich op klussen in en rond het huis. Constructiewerk dat doorgaans door aannemers wordt uitgevoerd, valt buiten de orde van het opleidingsprogramma. De opleiding bestaat uit 8 modules. Het gaat naar eigen keuze om 1 dagdeel of meerdere dagdelen per week. De dagdelen kunnen per module variëren van maandagavond, donderdagmiddag, donderdagavond, vrijdagochtend of zaterdagochtend. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. 

 

De vakopleiding is modulair opgebouwd: je kunt de meeste modules tegelijk volgen

  1. Module veilig leren werken (starten voor 1 juli 2018/examen in december 2018 - nieuwe groep start in januari 2019)
  2. Module schilderen, houtrenovatie binnen en buiten, flexibel wandbekleden en kitten (nieuwe groep start op zaterdag 1 september 2018)
  3. Module elektra (start op 4 oktober 2018: donderdagavond)
  4. Module timmerwerk en meubelmontage (zaterdag 1 september 2018)
  5. Module ophangen en bevestigen (dinsdagavond 4 september 2018)
  6. Module loodgieterswerk (vrijdag 21 september 2018)
  7. Module tuinonderhoud incl. het maken van een pergola (voorjaar 2019 gaat de volgende groep van start/2018 zit VOL)
  8. Module tegelzetten (start in september 2018)

Totaal ca. 50 dagdelen = ca. 180 uur les. De praktijkopdrachten beslaan minimaal 50 dagdelen gedurende het opleidingsjaar. Dat kan per deelnemer overigens verschillen, afhankelijk van het (opstart)niveau van leren en werken. De vakopleiding wordt afgesloten met een eindexamen onder leiding van een onafhankelijke examencommissie. 

Leermeesters

Aan deze vaklopleiding werken diverse vakmensen mee die niet alleen hun vak meesterlijk beheersen maar ook ervaring hebben als vakdocent en praktijkbegeleider. Als deelnemer word je kundig bijgestaan in je ontwikkeling tot allround klusser voor de particuliere markt.

Startdatum

Je kunt op meerdere momenten in het jaar starten. De planning is zo gemaakt dat deelnemers meerdere modules naast elkaar kunnen volgen. Je kunt ook enkele losse modules volgen.

Locaties

De modules worden op verschillende locaties gegeven in de regio Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Dat verschilt per module. Beschik je niet over een auto en wil je graag meerijden, dan organiseren we het carpoolen. 

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Ook als je in termijnen wilt betalen, meld je je op deze wijze aan omdat we de gewenste termijnbetaling daarna nog kunnen afstemmen. Vragen? Neem dan contact op met joze.ramakers@onsambachtshuis.nl