Vakopleiding professioneel klusvrouw en klusman

De vakopleiding leidt op tot zelfstandig werkend allround klusvrouw en klusman voor de particuliere markt.

Tijdens de opleiding word je kundig bijgestaan in je ontwikkeling tot zelfstandig allround klusser!

NIEUW: je kunt op meerdere momenten in het jaar starten en je bent gratis lid van het Collectief Klusvrouwen en Klusmannen Brabant.

Voor wie?

Voor vrouwen en mannen die op professioneel niveau klussen in en rond het huis willen uitvoeren en als klusser een eigen inkomen willen verdienen. Leeftijd is niet relevant, wel het hebben van een goede conditie. Enige handigheid met het uitvoeren van klussen binnenshuis of buitenshuis is een goede basis. Met elke deelnemer wordt een kennismakingsgesprek gevoerd waarin de motivatie voor de opleiding wordt besproken. We bieden maximaal 10 opleidingsplaatsen per opleidingsgroep. De volgorde van inschrijving is mede bepalend voor definitieve plaatsing.

 

De eerste klusvrouwen zijn klaar met de opleiding en volop aan de slag met een eigen bedrijf.

Inhoud van de vakopleiding 2018-2019

Deze vakopleiding richt zich op klussen in en rond het huis. Constructiewerk dat doorgaans door aannemers wordt uitgevoerd, valt buiten de orde van het opleidingsprogramma. De opleiding bestaat uit 7 modules. Het gaat naar eigen keuze om 1 dagdeel of meerdere dagdelen per week. De dagdelen kunnen per module variëren van maandagavond, donderdagavond, vrijdag hele dag, zaterdagochtend en zaterdagmiddag. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.  

De vakopleiding is modulair opgebouwd: naar keuze kun je alle modules tegelijktijd volgen!

  1. Module veilig leren werken (nieuwe groep start in januari 2019)
  2. Module schilderen, houtrenovatie binnen en buiten, flexibel wandbekleden en kitten (de volgende groep start in januari 2019 op zaterdagmiddag)
  3. Module elektra (de volgende groep start op 4 oktober 2018: donderdagavond)
  4. Module timmerwerk en meubelmontage, ophangen en bevestigen (de volgende groep start in januari 2019 op zaterdagochtend)
  5. Module loodgieterswerk/installatiewerk (de volgende groep start op vrijdag 7 december 2018)
  6. Module tuinonderhoud incl. het maken van een pergola (de volgende groep start in februari 2019)
  7. Module tegelzetten (de volgende groep start op 5 november 2018)

Totaal ca. 50 dagdelen = ca. 180 uur les. De praktijkopdrachten beslaan minimaal 50 dagdelen gedurende het opleidingsjaar. Dat kan per deelnemer overigens verschillen, afhankelijk van het (opstart)niveau van leren en werken. De vakopleiding wordt afgesloten met een eindexamen onder leiding van een onafhankelijke examencommissie. 

Leermeesters

Aan deze vaklopleiding werken diverse vakmensen mee die niet alleen hun vak meesterlijk beheersen maar ook ervaring hebben als vakdocent en praktijkbegeleider. Als deelnemer word je kundig bijgestaan in je ontwikkeling tot allround klusser voor de particuliere markt.

Stage en meester-gezelplaatsen

Om voldoende praktijkuren te maken als aankomend allround klusser, kunnen we je helpen bij het vinden van een geschikte stage dan wel een meester-gezelplaats. Met kans op uitstroom naar betaald werk, dan wel zelfstandig ondernemerschap. In het kennismakingsgesprek komt dit onderwerp ook aan de orde.

Startdatum

Je kunt op meerdere momenten in het jaar starten. De planning is zo gemaakt dat deelnemers alle modules naast elkaar kunnen volgen. Je kunt ook enkele losse modules volgen.

Locaties

De modules worden op verschillende locaties gegeven in de regio Eindhoven en Den Bosch. Dat verschilt per module. Beschik je niet over een auto en wil je graag meerijden, dan organiseren we het carpoolen. 

Kosten

We bieden je de mogelijkheid aan om in termijnen te betalen. De eerste aanbetaling is € 500,- (vrijgesteld van Btw). Ook hebben we verschillende tips op welke wijze je deze investering in jezelf kunt terugverdienen, ook al tijdens de opleiding. Neem contact op voor een kennismaking en dan nemen we de mogelijkheden met je door.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Ook als je in termijnen wilt betalen, meld je je op deze wijze aan omdat we de gewenste termijnbetaling daarna nog kunnen afstemmen. Vragen? Neem dan contact op met joze.ramakers@onsambachtshuis.nl