Vakcursus loodgieterswerk (installatiewerk)

Deze cursus kun je als losse vakcursus volgen of als module van de vakopleiding allround klusser voor de particuliere markt.

Beoordeling: 'uitstekende vakdocent' en de cursus scoort gemiddeld een 8!

Voor wie?

Voor deelnemers die op professioneel niveau klussen in en rond het huis willen uitvoeren en als klusser een eigen inkomen willen verdienen. Enige handigheid met het uitvoeren van klussen binnenshuis of buitenshuis is een goede basis. We bieden maximaal 10 opleidingsplaatsen per cursusgroep. 

Inhoud van de vakcursus

Deze vakcursus wordt verzorgd door een vakdocent die is aangesloten bij Installatiewerk Nederland. Onder meer de volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Koperbuis bewerken, snijden en afbramen
  • Verbindingstechnieken, solderen, knellen en persen
  • PVC bewerken
  • Afvoersystemen, verlijmen en monteren
  • Verstoppingen
  • Bijvullen van CV systemen, ontluchten etc.
  • Veilig leren werken.

Cursusomvang

Totaal 3 hele lesdagen van 8 uur; totaal 24 lesuren.
De praktijkopdrachten beslaan minimaal 24 uur als je dit vak professioneel wilt leren beoefenen. Dat kan per deelnemer overigens verschillen, afhankelijk van het niveau van leren en werken. Tijdens de 2e vakles ontvangen deelnemers een praktijkopdracht welke voorafgaande de 3e vakles wordt ingeleverd.

Certificaat

Deelnemers ontvangen bij een positieve beoordeling een certificaat Installatiewerk Nederland.

Locatie

Techniekhuys Veldhoven, De Run 4250 

Startdata

De lessen vinden overdag plaats op 3 hele dagen van 8 uur. De eerstvolgende vakcursus staat gepland op 15 februari 2019. Lestijden: 9:00-17:00 uur. De overige lesdagen zijn: 22 februari 2019 en 12 april 2019. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. De cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met tamara.emmen@onsambachtshuis.nl