Basiscursus stuken

In deze cursus leer je de basisbeginselen van het stukadoorsvak. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om zelfstandig kleine stukadoorsklussen uit te voeren. Voor meer complex en groter werk, adviseren we je om ook de vervolgcursus te volgen.

Vakdocent

John van Tuil

Inhoud

  • Ondergronden herkennen en aanpak voorbereiden
  • Materiaalgebruik en gereedschappen
  • Stucadoorswerk voorbereiden
  • Raap- en afwerklagen aanbrengen
  • Opruimwerkzaamheden uitvoeren
  • Stukadoorswerk opleveren

Deelnemers krijgen praktijkopdrachten mee die als onderdeel van de cursus worden opgenomen, in de verhouding 3,5 lesuren=3,5 uur aan praktijkopdracht. Wil je de cursus ten volle benutten, plan hiervoor dan extra tijd in de cursusweken. Tijdens de 1e vakles licht de vakdocent de praktijkopdrachten toe. Ter voorbereiding op de cursus heb je dus 1 of enkele klushuizen nodig waar een praktijkopdracht uitgevoerd kan worden. Het Ambachtshuis Brabant kan vanuit haar netwerk ook klussen aanreiken. Het initiatief ligt bij de deelnemer.

Studiebelasting/huiswerkopdrachten

Cursusomvang in uren: 21 lesuren (6 lesdagen op zaterdag 13:30-17:00 uur)

Voor de deelnemers die dit vak professioneel willen leren beoefenen, adviseren we om via gerichte praktijkopdrachten, extra praktijkuren te maken. Koppeling aan een bedrijf is mogelijk voor verdere opleiding in de praktijk! 

Eindtoetsing / certificering

De vakcursus wordt afgesloten met een certificaat van Het Ambachtshuis Brabant en een overzicht van behaalde leerdoelen ondertekend door de leermeester.

Startdatum

De cursus gaat van start bij 8 deelnemers op zaterdag 12 januari 2019. Van 13:30-17:00 uur in Den Bosch. De overige lesdagen zijn op 19-26 januari 2019, 2-9-16 februari 2019. Deze groep is vol. Belangstelling voor de volgende groep, meld je dan aan bij tamara.emmen@onsambachtshuis.nl

Aantal deelnemers 

Minimaal 8 deelnemers.

Kosten

  • € 525,- per persoon, vrijgesteld van Btw
  • Inclusief materiaalkosten stukwerk
  • Incl. koffie en thee
  • Excl. eigen gereedschap: bij aanmelding ontvangen deelnemers een advieslijst

Zelf meenemen: werkschoenen, werkkleding en eigen gereedschap.

Informatie en aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken.

Eerst meer informatie? Neem dan contact op met tamara.emmen@onsambachtshuis.nl van het onderwijsbureau@onsambachtshuis.nl
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.