Vakopleiding professioneel klusvrouw en klusman

In 2016 heeft Het Ambachtshuis Brabant de vakopleiding allround klusvrouw en klusman voor de particuliere markt, ontwikkeld. Meerdere opgeleide klussers hebben inmiddels een succesvol klusbedrijf. Deelnemers komen uit verschillende provincies van Nederland. NIEUW:dagopleiding in Den Bosch en Almkerk (regio Breda-Gorinchem).

Om opgeleid te worden tot allround klusser zijn er 2 mogelijkheden

  1. De dagopleiding op de maandag, donderdag of zaterdag in Den Bosch/ vanaf voorjaar 2021 gaat deze ook van start op zaterdag in Almkerk (regio Breda-Gorinchem).
  2. Via losse modules; dan schrijf je je in per module op een gewenst(e) dagdeel en locatie. In Den Bosch en Almkerk (regio Gorinchem-Breda). Je kunt dan op meerdere momenten in het jaar starten. Bij 7 modules of meer ontvang je korting.

Leslocaties

De dagopleiding vindt plaats in de Den Bosch en de modulaire variant zowel in Den Bosch als in Almkerk (regio Gorinchem).

Voor wie?

Voor vrouwen en mannen die op professioneel niveau klussen in en rond het huis willen uitvoeren en als klusser een eigen inkomen willen verdienen. Leeftijd is niet relevant, wel het hebben van een goede conditie. Enige handigheid met het uitvoeren van klussen binnenshuis of buitenshuis is een goede basis. Met elke deelnemer wordt een kennismakingsgesprek gevoerd waarin de motivatie voor de opleiding wordt besproken.

Dagopleiding

De dagopleiding vindt plaats op de maandag of zaterdag en duurt 25 weken. In Den Bosch. Met een ochtend- en een middagprogramma. Tijdens de schoolvakanties Zuid-Nederland is er geen les. Middels een kluslogboek voer je diverse praktijkopdrachten uit tijdens een stage en bij particulieren in je eigen woonomgeving. Houd dus rekening met 1 lesdag en 1 praktijkdag (deze kun je zelf bepalen) gedurende die 25 weken.
Het programma van de dagopleiding bestaat uit de volgende modules:
Module 1: VCA-VOL (veilig werken) via e-learning
Module 2: schilderen en behangen
Module 3: tegelzetten
Module 4: installatiewerk (loodgieterswerk) en gezonde woning
Module 5: elektra
Module 6: timmerwerk en montage
Module 7: tuinonderhoud: groen en installaties
Module 8: praktijkopdrachten met kluslogboek (incl. stage)
Module 9: slimme technieken voor een veilig huis
Module 10: hoe zet ik mijn eigen bedrijf op

 

De vakopleiding wordt afgesloten met een eindexamen onder leiding van een onafhankelijke examencommissie waarvan de leden zijn aangesloten bij brancheorganisaties.
Deze vakopleiding richt zich op klussen in en rond het huis. Constructiewerk dat doorgaans door aannemers wordt uitgevoerd, valt buiten de orde van het opleidingsprogramma.

Modulaire opleiding: volgen van losse modules

Volg je liever losse modules; dan schrijf je je in per module op een gewenst(e) dagdeel en locatie. In Den Bosch en Almkerk (regio Gorinchem-Breda). De modulaire opleiding bestaat uit dezelfde modules als de dagopleiding. Je kunt op meerdere momenten in het jaar starten. Als je alle 10 modules met goed gevolg hebt afgerond wordt je ook toegelaten tot het eindexamen. Let op: de module 1, 8, 9 en 10 kun je volgen als je suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl hebt laten weten dat je de hele opleiding modulair wilt volgen. Dan schrijven wij je wel in voor deze modules.

Support vanuit het netwerk van Het Ambachtshuis Brabant

Het Ambachtshuis Brabant heeft een groot netwerk van vakmensen en bedrijven. Als aankomend zelfstandig klusser in opleiding krijg je de support die je nodigt hebt om de opleiding te volgen en te starten als zelfstandig ondernemer. Wil je liever een vaste baan dan kijken we met je mee naar beschikbare vacatures. Deze zaken komen aan de orde in het kennismakingsgesprek.

Leermeesters

Aan deze vaklopleiding werken diverse vakmensen mee die niet alleen hun vak meesterlijk beheersen maar ook ervaring hebben als vakdocent of praktijkbegeleider.

Meester-gezelplaatsen

Om voldoende praktijkuren te maken als aankomend allround klusser, organiseren wij stages en meester-gezelplaatsen passend bij de verschillende modules die je volgt. In je eigen regio.

Startdatum

De dagopleiding gaat vanaf 8 deelnemers van start donderdag 22 april 2021 in Den Bosch. Volg je liever losse modules, kijk dan naar de actuele startdata en locaties van de betreffende module(s) en stel je eigen pakket en planning samen.

Locaties

De vakscholing wordt gegeven in Den Bosch en Almkerk (regio Breda/Gorinchem) en een enkele module in Breda . Beschik je niet over een auto en wil je graag meerijden, dan denken we met je mee over carpoolen. 

Kosten

Het basisbedrag van € 3.520,- is vrijgesteld van Btw. We bieden je de mogelijkheid aan om in termijnen te betalen. Ook hebben we verschillende tips op welke wijze je deze investering in jezelf kunt terugverdienen, ook al tijdens de opleiding. Neem contact op voor een kennismaking en dan nemen we de mogelijkheden met je door.

Informatie & aanmelding

Graag maken we persoonlijk kennis met iedereen die deze opleiding overweegt. Via suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl kun je een afspraak maken. Tijdens de individuele kennismaking stellen we een programma op maat samen, dat is afgestemd op je persoonlijke mogelijkheden en de regio waar je woont. Wil je eerst de sfeer eens komen proeven? Meld je dan aan voor een van de geplande kijkdagen (alleen op afspraak).

Om je direct aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl