Basisopleiding professioneel klusser m/v

In 2016 heeft Het Ambachtshuis Brabant de vakopleiding klusvrouw en klusman voor de particuliere markt, ontwikkeld. Meerdere opgeleide klussers hebben inmiddels een succesvol klusbedrijf. Deelnemers komen uit verschillende provincies van Nederland. Dagopleiding in Den Bosch en Helmond.

Om opgeleid te worden tot professioneel klusser zijn er 2 mogelijkheden

  1. De dagopleiding op de maandag, donderdag of zaterdag in Den Bosch of Helmond.
  2. Via losse modules; dan schrijf je je in per module op een gewenst(e) dagdeel en locatie.

Leslocaties

De dagopleiding vindt plaats in de Den Bosch of in Helmond.

Voor wie?

Voor vrouwen en mannen die op professioneel niveau klussen in en rond het huis willen uitvoeren en als klusser een eigen inkomen willen verdienen. Leeftijd is niet relevant, wel het hebben van een goede conditie. Enige handigheid met het uitvoeren van klussen binnenshuis of buitenshuis is een goede basis. Met elke deelnemer wordt een kennismakingsgesprek gevoerd waarin de motivatie voor de opleiding wordt besproken.

Nieuw

Vanaf september 2021 organiseren we 2 opleidingsvarianten:

  • basisopleiding voor de beginner
  • vervolgopleiding voor de meer ervaren klusser

Belangstelling voor de vervolgopleiding? Stuur een mail naar suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl

Dagopleiding basis voor de beginner

De dagopleiding vindt plaats op de maandag of zaterdag en duurt 25 weken. In Den Bosch en Helmond. Met een ochtend- en een middagprogramma. Tijdens de schoolvakanties Zuid-Nederland is er geen les. Middels een kluslogboek voer je diverse praktijkopdrachten uit tijdens een stage en bij particulieren in je eigen woonomgeving. Houd dus rekening met 1 lesdag en 1 praktijkdag (deze kun je zelf bepalen) gedurende die 25 weken.
Het programma van de dagopleiding bestaat uit de volgende modules:
Module 1: VCA-VOL (veilig werken) via e-learning
Module 2: schilderen en behangen
Module 3: tegelzetten
Module 4: loodgieterswerk en gezonde woning
Module 5: elektra
Module 6: timmerwerk en montage
Module 7: tuinonderhoud: groen en installaties
Module 8: praktijkopdrachten met kluslogboek (incl. stage)
Module 9: slimme technieken voor een veilig huis
Module 10: hoe zet ik mijn eigen bedrijf op

 

De vakopleiding wordt afgesloten met een eindexamen onder leiding van een onafhankelijke examencommissie waarvan de leden zijn aangesloten bij brancheorganisaties.
Deze vakopleiding richt zich op klussen in en rond het huis. Constructiewerk dat doorgaans door aannemers wordt uitgevoerd, valt buiten de orde van het opleidingsprogramma.

Modulaire opleiding: volgen van losse modules

Volg je liever losse modules; dan schrijf je je in per module op een gewenst(e) dagdeel en locatie. In Den Bosch en Helmond. De modulaire opleiding bestaat uit dezelfde modules als de dagopleiding. Je kunt op meerdere momenten in het jaar starten. Als je alle 10 modules met goed gevolg hebt afgerond wordt je ook toegelaten tot het eindexamen. De modules 1, 8, 9 en 10 volg je als je suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl hebt laten weten dat je de hele opleiding modulair wilt volgen. Dan schrijven wij je wel in voor deze modules.

Kluscoach

Als aankomend zelfstandig klusser in opleiding krijg je de support die je nodigt hebt om de opleiding te volgen en te starten als zelfstandig ondernemer. Een kluscoach geeft support bij de uitvoering van je klussen.

Leermeesters

Aan deze vakopleiding werken de volgende vakmensen mee: Rianne Biesheuvel, Jean Paul Scheepers, Marius Kant, Jan Burghout, Michel Koonen, Sjors Klerk, Danny van Rooijen, Ton Vugts, Jasper Mijvis, Sander Keetels (domotica).

Meester-gezelplaatsen

Om voldoende praktijkuren te maken als aankomend allround klusser, werk je met een kluslogboek en loop je stage op onderdelen van de opleiding.

Startdatum

De dagopleiding gaat op 4 september 2021 weer van start op zaterdag in Helmond (10 minuten vanaf Eindhoven) en op maandag 6 september 2021 in Den Bosch. Volg je liever losse modules, kijk dan naar de actuele startdata en locaties van de betreffende module(s) en stel je eigen pakket en planning samen.

Locaties

De vakscholing wordt gegeven in Den Bosch of Helmond. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto (gratis parkeren) en de trein.

Kosten

Het basisbedrag van € 3.520,- is vrijgesteld van Btw. We bieden je de mogelijkheid aan om in termijnen te betalen. Ook hebben we verschillende tips op welke wijze je deze investering in jezelf kunt terugverdienen, ook al tijdens de opleiding. Neem contact op voor een kennismaking en dan nemen we de mogelijkheden met je door.

Informatie & aanmelding

Graag maken we persoonlijk kennis met iedereen die deze opleiding overweegt. Via suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl kun je een afspraak maken. Tijdens de individuele kennismaking stellen we een programma op maat samen, dat is afgestemd op je persoonlijke mogelijkheden en de regio waar je woont. Wil je eerst de sfeer eens komen proeven? Meld je dan aan voor een van de geplande kijkdagen (alleen op afspraak).

Om je direct aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl