Opleiding bouwen van een Tinyhouse op zaterdag

Mooie combinatie van leren en het realiseren van - het bouwen van -  een Tinyhouse  - o.b.v. houtskeletbouw. In samenwerking met de opdrachtgever voor de bouw, gaan deelnemers onder leiding van senior vakmensen een mobiele Tinyhouse maken. In onze grote werkplaats in Helmond (10 minuten vanaf Eindhoven). In 35 lesdagen van 6 uur op zaterdag: van 9:00-15:00 uur.

Voor wie

Voor belangstellenden die alle aspecten van houtskeletbouw, ruwbouw en afbouw, in 1 opleiding willen beheersen. Gedurende 35 lesdagen trek je als bouwgroep met elkaar op en heb je samenspraak met de opdrachtgever, de archtekt en andere disciplines die bij de bouw betrokken zijn.

Leermeesters

Werner Evers, architekt, Peter Hermens, electricien, Jean Paul Scheepers, vakschilder, Pierre Groenen allround timmerman.

Inhoud van de opleiding Tinyhouse bouwen

De opleiding bestaat uit 4 modules:

 

Module 1 - 72 lesuren: Van ontwerp naar tekening, constructieleer, gereedschap & machines, verbindingstechnieken, materiaalkennis, programma van eisen, prototype maken, start van de basis
Module 2 / 60 lesuren: Leren werken met een materiaalstaat, een werkplanning, bouwen van bodem, wanden, dak
Module 3 / 42 lesuren: Inbouwen van kozijnen, deur(en), wanden binnen en buiten, isolatie, voorbereiding elektra en andere voorzieningen
Module 4 / 36 lesuren: Afwerking zoals schilderwerk, binnen-betimmering, afwerken elektra en sanitair

Vooropleiding

Geen.

Niveau van de vakscholing

Beroepsniveau MBO-3/4

Verhouding theorie-praktijk

Theorie: ca. 10%

Praktijk: ca. 90%

Aantal deelnemers

Maximaal 10 per groep.

Kosten

De kosten € 3.400,- vrijgesteld van Btw.

Deelnemer mag in 5 of 10 termijnen betalen.

Gereedschap

Elke deelnemer schaft een eigen basisset timmergereedschap en PBM aan: een advieslijst wordt gemaild voorafgaande de start van de opleiding. Houd rekening met een bedrag van ca. € 150,-
In de werkplaats kan men gebruik maken van diverse machinale gereedschappen.

Leslocatie

Locatie Helmond: Mierloseweg 244, werkplaats nummer 7; 10 minuten vanaf Eindhoven. Gratis parkeren op het terrein en op enkele minuten loopafstand van station Helmond 't Hout.

Start

Deze unieke opleiding gaat op zaterdag 22 januari 2022 van start en eindigt op zaterdag 3 december 2022. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de schoolvakanties van Zuid-Nederland.

Contact bij vragen

Wil je weten of deze opleiding iets voor jou is, dan kun je contact opnemen met liesbeth.neef@onsambachtshuis.nl

Of kom naar de 2e informatiebijeenkomst op zaterdag 4 december as.

Aanmelden

Maak gebruik van de aanmeldbutton op deze pagina.