Schrijfcursus voor iedereen die beter wil schrijven naar zijn of haar klanten

Vanaf 1 januari 2022 zijn de opleidingen klus- en bouw / glastechnieken / verfijnd vakwerk, ondergebracht bij Mooivakonderwijs B.V.

 

Je schrijft veel naar je klanten of partners. Offertes, e-mails, websiteteksten. Maar hoe klantgericht en helder zijn die teksten? Jouw klanten concentreren zich gemiddeld 6 seconden op een tekst. Da's dus minder dan de concentratieboog van een goudvis. Echt! Leer commercieel en duidelijk schrijven. Wat je daaraan hebt? Het werkt een stuk efficiënter en klanten zijn blij met je. Je leert tips en tricks die je tijdens de training al in je praktijk toepast. We houden de vaart erin en we zorgen voor een lach. Ben je erbij?

Doelgroep

Iedereen die beter wil schrijven naar zijn of haar klanten (en de Nederlandse taal als moedertaal heeft).

Doelstelling

Je schrijft veel naar klanten of partners van jouw bedrijf. Je wilt commerciëler en klantgerichter worden als je schrijft. Hoe zien jouw websiteteksten, e-mails en reclameteksten er uit na deze tweedaagse cursus?

Vakdocent

Lisa Holdijk

Lisa is trainer bij Superscript. Samen met haar collega's leert ze anderen beter schrijven en spreken. Met aandacht voor de klant. En dat doet ze met liefde. Want bij Superscript houden ze van trainen, schrijven en coachen. Een heldere tekst, een goed gesprek, een volgende stap. Met haar enthousiasme helpt ze je graag.

Inhoud van de cursus

Deze cursus duurt 2 dagdelen. Al na het eerste dagdeel zien je teksten er heel anders uit. Iedere deelnemer levert 2 tot 3 teksten aan. Bovendien vragen we na het eerste dagdeel van de cursus opnieuw om teksten. Maar nu gaat het om teksten waarin je de tips hebt toegepast.

Leerdoelen:

  • Jouw inleidingen laten zien dat je de klant écht begrepen hebt.
  • Je geeft in je tekst antwoord op de vraag-achter-de-vraag.
  • Jouw klanten kunnen jouw teksten voortaan supersnel doorgronden.
  • Een standaard afsluiting van je e-mail zie jij als een gemiste kans.
  • Je speelt handig in op verkoopkansen.
  • Je schrijft actief en modern in een stijl die bij jouw organisatie past.
  • Je weet voor iedere situatie de juiste toon te hanteren.
  • Je kiest het juiste taalniveau voor jouw lezer.

Het trainingsprogramma is volledig gebaseerd op eigen teksten van de groep. Alle voorbeelden en oefeningen halen we uit jouw praktijk. Op die manier volg je een cursus waarmee je direct aan de slag kan in de praktijk.

Leslocatie

Het Ambachtshuis Brabant - locatie Den Bosch. Op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch. Gratis parkeren op het terrein.

Lesdagen

Bij minimaal 8 deelnemers wordt er een nieuwe startdatum ingepland.

Lesmateriaal

Je ontvangt een hand-out met een herschrijving en alle oefeningen. Je krijgt na afloop van de cursus de presentatie met de belangrijkste sheets. En we delen een handige samenvatting uit. Neem een laptop mee. We oefenen tijdens de cursus met schrijven.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl van het onderwijsbureau Het Ambachtshuis Brabant.