Workshop zelf verf maken van natuurlijke ingrediënten

Vanaf 1 januari 2022 zijn de opleidingen klus- en bouw / glastechnieken / verfijnd vakwerk, ondergebracht bij Mooivakonderwijs B.V.

 

Voor de liefhebbers van schilderkunst! Unieke workshop.

Tempera verf maken uit natuurlijke pigmenten. Lange tijd een vergeten techniek, maar helemaal terug van weggeweest.

Inhoud

Schilderen met tempera verf zoals grootheden als Michelangelo en Leonardo da Vinci dat vóór u deden. Tijdens deze workshop maken we eenvoudige natuurlijke pigmenten. Van deze natuurlijke pigmenten maken we de tempera verf. Met de verf maakt u op een klein doek, volgens eigen ontwerp een kunstwerkje, dat u mee naar huis kunt nemen. Vergeet niet zelf uw vijzel en stamper mee te nemen.

Voor wie?

Voor Kunstliefhebbers die meer willen dan verf uit een tube. Leer verf maken met behulp van natuurlijke ingrediënten.
Dol op kunst, de natuur en alles wat het voorbrengt? Wat is er mooier dan het te combineren.
Ga aan de slag met organische materialen, experimenteer en kom tot prachtige verven.
 

Er zijn geen speciale toelatingseisen. 

Vakdocent

De workshop wordt gegeven door Dianne Lavrijssen, o.a. kunstenares, die in 1996 afgestudeerd is in de Autonome kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Datum en tijd

Datum wordt ingepland bij minimaal 8 deelnemers.

Cursusomvang

1 dagdeel van 5 uur

Indien je er professioneel mee aan de slag wilt gaan, vraagt dit extra oefening thuis! Hoeveel extra oefening kan per deelnemer verschillen, afhankelijk van het niveau van leren en werken. 

Locatie

Houtwerkplaats van Het Ambachtshuis Brabant aan de Parallelweg 30 in Den Bosch. Op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch en je kunt er gratis parkeren.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl