Terug

Basisjaar vakopleiding interieurbouw voor professionals- module 1 en 2 - dagopleiding

€ 2.095,- (vrijgesteld van BTW)

  • 14 lesweken van 6 uur - om de week les
  • Locatie Breda
  • Opleidingsniveau MBO-3
  • Geen specifieke vooropleiding. Wel handig zijn met gereedschap en tekening kunnen lezen.
  • Aantal deelnemers max 8

Basisjaar vakopleiding interieurbouw voor professionals- module 1 en 2 - dagopleiding

Introductie

Het vak van Interieurbouwer biedt veel kansen op de arbeidsmarkt. Daarom bieden wij een basisopleiding voor interieurbouw aan, speciaal voor mensen die professioneel met het vak aan de slag willen.

 

Interieurbouw is wat anders dan meubelmaken. Hoewel er overeenkomsten zijn, zit het grootste verschil in het materiaal waarmee gewerkt wordt. Een interieurbouwer werkt met allerlei soorten plaatmateriaal, dat vooral met grote machines machinaal wordt verwerkt. Hij werk onder meer met zoals acrylaat, koper, messing, RVS, glas, metalen, natuursteen, composiet en kunststoffen.
Een meubelmaker daarentegen werkt vooral met massief hout en werkt met een grotere variatie aan machines, van grote machinale machines tot kleiner elektrisch handgereedschap en een enkele keer ook nog ambachtelijk. Ook bij meubelmaken worden andere materialen gebruikt, maar in veel mindere mate.

 

Het doel van dit basisjaar is het verwerven van basiskennis en basisvaardigheden van interieurbouw, als basis om interieurklussen te maken. Als professioneel interieurbouwer is het van belang goed te leren werken met de formaatzaag en de andere stationaire machines.

 

Dit basisjaar kan als een losstaande opleiding worden gevolgd, maar kan ook onderdeel uitmaken van de complete vakopleiding tot Interieurbouwer. Dan moeten ná dit basisjaar óók nog de specialistische modules 3-4-5 van interieurbouw worden gevolgd.

Agenda

Datum

07-09-2024

Tijd

09:30 - 16:00

Locatie

Breda

Plaatsen

5/6