Terug

Basisjaar vakopleiding interieurbouw voor hobbyisten- module 1 en 2 - dagopleiding

€ 2.095,- (vrijgesteld van BTW)

  • 14 lesweken van 6 uur - om de week les
  • Locatie Breda
  • Opleidingsniveau MBO-3
  • Geen specifieke vooropleiding. Wel handig zijn met gereedschap en tekening kunnen lezen.
  • Aantal deelnemers max 8

Basisjaar vakopleiding interieurbouw voor hobbyisten- module 1 en 2 - dagopleiding

Introductie

Wil je aan de slag met je eigen interieur? Start dan met de basisopleiding interieurbouw, speciaal voor hobbyisten.

 

Interieurbouw is wat anders dan meubelmaken. Hoewel er overeenkomsten zijn, zit het grootste verschil in het materiaal waarmee gewerkt wordt. Een interieurbouwer werkt met allerlei soorten plaatmateriaal, dat vooral met grote machines machinaal wordt verwerkt. Hij werk onder meer met zoals acrylaat, koper, messing, RVS, glas, metalen, natuursteen, composiet en kunststoffen.
Een meubelmaker daarentegen werkt vooral met massief hout en werkt met een grotere variatie aan machines, van grote machinale machines tot kleiner elektrisch handgereedschap en een enkele keer ook nog ambachtelijk. Ook bij meubelmaken worden andere materialen gebruikt, maar in veel mindere mate.

 

Het doel van dit basisjaar is het verwerven van basiskennis en basisvaardigheden van interieurbouw, als basis om interieurklussen te maken. Als hobbyist heb je meestal wat andere machines tot je beschikking dan een professional Daarom wordt er niet gewerkt met stationaire machines, maar met de invalzaag en elektrisch handgereedschap zoals o.a. de lamellofrees, de kantenfrees en dominofrees.

 

Dit basisjaar vakopleiding interieurbouw voor hobbyisten is een losstaande vakopleiding. De specialistische modules 3-4-5 kunnen ook gevolgd worden, in willekeurige volgorde, als je de complete vakopleiding interieurbouw als hobbyist wilt afmaken.

Agenda

Datum

07-09-2024

Tijd

09:30 - 16:00

Locatie

Breda

Plaatsen

2/3