Zelf verf maken voor liefhebbers van schilderkunst

Zelf verf maken voor de liefhebbers van schilderkunst!

Driedaagse workshop "maak je schilderij of object dubbel zo bijzonder......... maak je eigen verf" 

Voor wie?

Voor iedereen die van schillderen houdt. Al ben je professioneel kunstenaar of hobbyist of je knapt oude meubels op, hoe bijzonder is het om extra waarde toe te voegen aan je eigen kunstwerk; niet alleen zelf creëren, maar ook met verf die je zelf gemaakt hebt!

 

De verf is zowel geschikt voor schilderen op doek als op hout! Dus ook geschikt voor houten panelen of meubelstukken. Tijdens de cursus maak je echter geen grote hoeveelheden verf. De 3 lessen zijn hard nodig om de verf te leren maken. We gaan dus geen schilderij maken of meubel opknappen, het gaat echt om het proces van zelf leren maken van verf. Je werkt met natuurlijke materialen. 

 

Er zijn geen speciale toelatingseisen. 

Inhoud van de vakcursus

We werken in kleine groepen met maximaal 8 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor individuele begeleiding. De cursus omvat zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte, maar uiteraard gaan we het merendeel van de tijd zelf experimenterend aan de slag! Wat komt er aan de orde:

 

Dag 1: Wat is kleur en pigment

Natuurlijke materialen voor pigmenten verzamelen

Pigmentpoeder maken

 

Dag 2: Waterverven maken
Keuze uit aquarelverf, acrylverf of tempera verf maken met o.a. zelfgemaakt pigmentpoeder
Verven testen op paneel en papier


Dag 3: Olieverven maken
Olieverf maken met o.a. het zelfgemaakt pigmentpoeder
Olieverfpasta maken
Olieverf medium maken
Experimenteren naar passend olieverf recept
Olieverf op doek 

Vakdocent

De vaklessen worden gegeven door Dianne Lavrijssen, o.a. kunstenares, die in 1996 afgestudeerd is in de Autonome kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Cursusomvang

3 dagdelen van 5 uur; totaal 15 lesuren

Er zijn geen verplichte praktijkopdrachten. Indien je er professioneel mee aan de slag wilt gaan, vraagt dit extra oefening thuis! Hoeveel extra oefening kan per deelnemer verschillen, afhankelijk van het niveau van leren en werken. De vakcursus wordt afgesloten met een bewijs van deelname.

Startdatum

Zaterdag 16 maart 

De overige 2 lesdagen zijn 23 en 30 maart a.s. 

De cursus start bij minimaal 6 deelnemers!

Tijdstip

09.30 uur tot 15:00 uur, inclusief een halfuur pauze.  
Neem je eigen lunch mee!

Locatie

Houtwerkplaats van Het Ambachtshuis Brabant aan de Parallelweg 30 in Den Bosch. Op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch en je kunt er gratis parkeren.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met het onderwijsbureau@onsambachtshuis.nl