Basiscursus decoratietechnieken interieur

Deze basiscursus decoratietechnieken is uniek in zijn soort. Je maakt kennis met verschillende ambachtelijke technieken om meubels, panelen en wanden te decoreren. Te denken is aan een muurschildering in een kinderspeelkamer, een kast decoreren of een tafel of stoel.

Voor wie?

Voor iedereen die decoratieschilderen al langer op het verlanglijstje heeft staan. Er zijn geen toelatingseisen. Als je voor een vervolgcursus wilt inschrijven, is de basiscursus wel vereist.

Inhoud van de vakcursus

We werken in kleine groepen met maximaal 8 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor individuele begeleiding. Er komen verschillende decoratieve technieken aan de orde:

  • Basisschildertechnieken: voorbehandelen ondergronden, verfsoorten, materiaalkennis, gereedschap
  • Kleurenleer, leren mengen
  • Verschillende decoratietechnieken, onder meer swiften, opwikkelen en afwikkelen, hout- en marmerlook (imitatie), brons imitatie, sjabloneren en tamponneren, glaceren, vernistechnieken met kleur;
  • Leren tekenen en beamen;
  • Eigen stijl leren ontdekken.

De deelnemers mogen zelf een object meenemen van thuis, bijvoorbeeld een kastje, een tafel, stoel of een paneel. De cursus wordt dan afgesloten met een zelf gedecoreerd object.

Vakdocent

Gediplomeerd vak- en decoratieschilder schilder Angela Delisse. Lees meer over deze vakvrouw.

Cursusomvang

Totaal 6 dagdelen van 4 uur; totaal 24 lesuren.  Deze cursus wordt afgesloten met een digitaal bewijs van deelname. 

Startdatum

Woensdag in september 2019. Lestijd: 13:00-17:00 uur. Bij minimaal 8 deelnemers gaat de cursus van start. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Locatie

Werkplaats Het Ambachtshuis Brabant aan de Paardskerkhofweg bedrijfsnummer 14 in Den Bosch. Op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch en je kunt er gratis parkeren.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met tamara.emmen@onsambachtshuis.nl