Basiscursus decoratietechnieken interieur

Deze uitgebreide basiscursus decoratietechnieken is uniek in zijn soort. Je leert verschillende ambachtelijke technieken om meubels, panelen en wanden te decoreren. Te denken is aan een muurschildering in een kinderspeelkamer, een kast decoreren of een tafel of stoel.

Op woensdagmiddag 16 januari 2019 gaat de volgende vakcursus van start!

Voor wie?

Voor iedereen die decoratieschilderen al langer op het verlanglijstje heeft staan. Er zijn geen toelatingseisen. Als je voor een vervolgcursus wilt inschrijven, is de basiscursus wel vereist.

Inhoud van de vakcursus

We werken in kleine groepen met maximaal 8 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor individuele begeleiding.

Er komen veel verschillende decoratieve techniekenaan de orde:

  • Basisschildertechnieken: voorbehandelen ondergronden, verfsoorten, materiaalkennis, gereedschap
  • Kleurenleer, leren mengen
  • Verschillende decoratietechnieken, onder meer swiften, opwikkelen en afwikkelen, hout- en marmerlook (imitatie), brons imitatie, sjabloneren en tamponneren, glaceren, vernistechnieken met kleur;
  • Leren tekenen en beamen;
  • Eigen stijl leren ontdekken.

De deelnemers mogen vanaf de 3e les ook zelf een object meenemen van thuis, bijvoorbeeld een kastje, een tafel, stoel of een paneel. De cursus wordt dan afgesloten met een zelf gedecoreerd object.

Vakdocent

Gediplomeerd vak- en decoratieschilder schilder Angela Delisse.

Lees meer over deze vakvrouw

Cursusomvang

Totaal 10 dagdelen van 4 uur; totaal 40 lesuren

De praktijkopdrachten beslaan minimaal 80 uur als je dit vak professioneel wilt leren beoefenen. Dat kan per deelnemer overigens verschillen, afhankelijk van het niveau van leren en werken. De vakcursus wordt afgesloten met een toets en bij een goed resultaat, ook een certificaat.

Startdatum

Op woensdag 16 januari 2019 gaat de nieuwe cursusgroep van start: 13:00-17:00 uur. De overige lesdagen zijn: 23-30 januari 2019; 6-13-20 februari 2019, 6-13-20-27 maart 2019. Tijdens de schoolvakanties is er i.p. geen les.

Locatie

Werkplaats Het Ambachtshuis Brabant aan de Paardskerkhofweg bedrijfsnummer 14 in Den Bosch. Op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch en je kunt er gratis parkeren.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met het onderwijsbureau@onsambachtshuis.nl