Nieuw: opleiding 'Bouw je eigen camper'

Het stond al wat langer op onze wensenlijst: je eigen camper bouwen. Maar nu gaat het echt gebeuren.

Vanuit ons netwerk van vakmensen gaan we kampeerliefhebbers die graag met een zelfgebouwde camper op pad willen, ondersteunen bij de bouw.

Voor wie?

Voor iedereen die het bouwen van een eigen camper ook al wat langer op het lijstje heeft staan ;)

Wanneer gaan we beginnen?

Op vrijdag 24 juli as. organiseren we een eerste informatiebijeenkomst om deze opleiding toe te lichten en wensen van belangstellenden te inventariseren. Er is namelijk zoveel mogelijk op dit gebied, dat we de wensen van deelnemers als vertrekpunt willen nemen.

In september-oktober 2020 gaat een eerste groep van 8-10 deelnemers van start. Als je wilt deelnemen, reken dan op 1 dag per 14 dagen aan vaklessen en daarnaast minimaal 1 dag per week om aan je bus te werken. Als dit tempo goed vol te houden is, kun je begin 2021 al met je bus op pad. In maart 2021 gaan we dan met de tweede opleidingsgroep van start.

Voorwaarden voor deelname

Tijd!: naast 1 lesdag per 14 dagen, heb je minimaal 1 dag per week nodig om meters te maken. Omdat je deelneemt aan een groep en de vaklessen in een bepaalde volgorde aan de orde komen, is het wel zo prettig als je de lessen meteen kunt omzetten voor de toepassing in je eigen camperbus.

Aankoop van je eigen bus: de opleiding gaat van start met een workshop RDW en eisen aan een camperbus. Je hebt bussen in diverse prijscategorieen dus er is keuze genoeg maar om de juiste bus aan te schaffen heb je wel een specifiek budget nodig en een geschikte bus. Het budget is aan de deelnemer zelf maar we helpen je wel op weg met de juiste keuze van de bus.

Wat kost het?

Ons vertrekpunt is dat het bouwen van je eigen camper voor veel liefhebbers betaalbaar moet zijn. Omdat er ook sprake is van veel zelfwerkzaamheid kun je het zo duur of goedkoop maken als je het zelf wilt. We gaan werken met een strippenkaartmodel, zodat je alleen de modules afneemt die je nodig hebt. Zijn de strippen op, dan kan je een strippenkaart bijkopen.

De exacte kosten van de strippenkaart maken we zo snel mogelijk bekend, in elk geval tijdens de eerste informatiebijeenkomst eind juli as.

 

Verder geloven we in het hergebruik van materialen, zodat je de kosten van de inrichting zo laag mogelijk kunt houden. We laten daar voorbeelden van zien tijdens de informatiebijeenkomst.

Op welke locatie?

Tijdens de lesdagen maken we gebruik van de faciliteiten van onze locatie in Almkerk (regio Breda-Gorinchem). Een centrale locatie t.o.v. diverse provincies in midden en zuid Nederland. Voor bepaalde lessen zoals stofferen zullen we wel eens uitwijken naar een andere leslocatie. Op de lesdagen komt elke deelnemer met zijn of haar eigen camperbus in wording.

Informatiedagen

Om kennis te maken en het programma toe te lichten organiseren we op vrijdag 24 juli 2020 de eerste informatiebijeenkomst. Deelname hieraan is gratis. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk omdat we het aantal deelnemers i.v.m. coronamaatregelen willen reguleren. Als er meer aanmeldingen zijn dan mogelijk, dan plannen we een extra bijeenkomst in.

Locatie: Het Ambachtshuis Brabant - locatie Den Bosch (Paardskerkhofweg bedrijfsnummer 14) vlakbij het centraal station.

Vragen?

Voor meer informatie over deze nieuwe opleiding kun je mailen met Liesbeth Neef liesbeth.neef@onsambachtshuis.nl