Nieuw: opleiding 'Bouw je eigen camper'

Het stond al wat langer op onze wensenlijst: je eigen camper bouwen. Maar nu gaat het echt gebeuren.

Vanuit ons netwerk van vakmensen gaan we kampeerliefhebbers die graag met een zelfgebouwde camper op pad willen, ondersteunen bij de bouw.

Voor wie?

Voor iedereen die het bouwen van een eigen camper ook al wat langer op het lijstje heeft staan ;)

Wanneer gaan we beginnen?

Op vrijdag 4 september as. organiseren we een informatiebijeenkomst om deze opleiding toe te lichten en wensen van belangstellenden te inventariseren. Er is namelijk zoveel mogelijk op dit gebied, dat we de wensen van deelnemers als vertrekpunt willen nemen.

In september-oktober 2020 gaat een eerste groep van 8-10 deelnemers van start. Als je wilt deelnemen, reken dan op 1 dag per week op vrijdag aan vaklessen en daarnaast minimaal 1 dag per week om aan je bus te werken. Als dit tempo goed vol te houden is, kun je begin 2021 al met je bus op pad. In maart 2021 gaan we dan met de tweede opleidingsgroep van start.

Voorwaarden voor deelname

Tijd!: naast 1 lesdag per week op vrijdagochtend en een aantal keer een hele vrijdag, heb je minimaal 1 dag per week nodig om meters te maken. Omdat je deelneemt aan een groep en de vaklessen in een bepaalde volgorde aan de orde komen, is het wel zo prettig als je de lessen meteen kunt omzetten voor de toepassing in je eigen camperbus.

Aankoop van je eigen bus: de opleiding gaat van start met een workshop RDW en eisen aan een camperbus. Je hebt bussen in diverse prijscategorieen dus er is keuze genoeg maar om de juiste bus aan te schaffen heb je wel een specifiek budget nodig en een geschikte bus. Het budget is aan de deelnemer zelf maar we helpen je wel op weg met de juiste keuze van de bus.

Opleidingsprogramma

  • Module 1/ RDW-eisen en aankoop camperbus: bestaat uit 2 lessen van 4 uur. Lesdagen zijn: 25 september en 2 oktober 2020. Lestijd: 9:00-13:00 uur.
  • Van 2 oktober 2020 tot 13 november 2002 de tijd om je eigen bus aan te kopen op basis van advies module 1.
  • Module 2/ Plan maken en ontwerpen: bestaat uit 3 lessen van 4 uur. Lesdagen zijn: 6-13-20 november 2020. Lestijd: 9:00-13:00 uur en in de middag zelfstandig werken aan de bus.
  • Module 3/ Bouwen van de inrichting: bestaat uit 12 lessen van 4 uur. Lesdagen zijn: je maakt op 27 november 2020 een begin. De volgende lesdagen zijn: 4-11-18 december 2020. We gaan op 8 januari 2021 verder en op 15-22-29 januari 2020 en 4 februari 2021.
  • Lestijd van 9:00-13:00 uur en middagprogramma 13:00-17:00 uur.
  • Module 4/ Afwerking: bestaat uit 3 lessen van 4 uur. Lesdagen zijn: 12-19 februari 2021. Lestijd van 9:00-13:00 uur en middagprogramma 13:00-17:00 uur.

Wat kost het?

Ons vertrekpunt is dat het bouwen van je eigen camper voor veel liefhebbers betaalbaar moet zijn. Omdat er ook sprake is van veel zelfwerkzaamheid kun je het zo duur of goedkoop maken als je het zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om alle modules te volgen of afhankelijk van je eigen wensen en vertrekpunt, specifieke modues. Mocht je meer lessen nodig hebben dan bij de modules aangegeven, kun je een strippenkaart (erbij) kopen. Dan organiseren we extra lessen o.l.v. gastdocenten.

Verder geloven we in het hergebruik van materialen, zodat je de kosten van de inrichting zo laag mogelijk kunt houden. We laten daar voorbeelden van zien tijdens de informatiebijeenkomst.

Module 1: De kosten van deze module zijn: € 130,- per deelnemer vrijgesteld van Btw.

Module 2: De kosten van deze module zijn: € 195,- per deelnemer vrijgesteld van Btw.

Module 3: De kosten van deze module zijn: € 780,- per deelnemer vrijgesteld van Btw.

Module 4: De kosten van deze module zijn: € 195,- per deelnemer vrijgesteld van Btw.

Losse strippenkaart voor extra lessen kost € 325,- per 5 strippen. (1 les = 1 strip)

De materiaalkosten zijn voor de deelnemers zelf.

Op welke locatie?

Tijdens de lesdagen maken we gebruik van de faciliteiten van onze locatie in Almkerk (regio Breda-Gorinchem). Een centrale locatie t.o.v. diverse provincies in midden en zuid Nederland. Voor bepaalde lessen zoals stofferen zullen we wel eens uitwijken naar een andere leslocatie. Op de lesdagen komt elke deelnemer met zijn of haar eigen camperbus in wording.

Vragen?

Voor meer informatie over deze nieuwe opleiding kun je mailen met Liesbeth Neef liesbeth.neef@onsambachtshuis.nl

Informatie en aanmelding

Om je aan te melden voor de hele opleiding kun je op de aanmeldknop klikken.

 

Je kunt je ook per module aanmelden:

Aanmelden module 1>

Aanmelden module 2>

Aanmelden module 3>

Aanmelden module 4>

 

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.