3-daagse workshop politoeren

Al sinds de middeleeuwen werden meubelen behandeld met een bijenwas. Aan het einde van de 18e eeuw werd er een ontdekking gedaan, waardoor men hout kon verfraaien met een diep glanzende laklaag; politoer! Deze prachtige techniek van "lakken" werd door geheel Europa enorm populair.


Politoeren is een vrij moeilijke en arbeidsintensieve techniek waarbij veel oefenen, fouten maken en opnieuw beginnen een vereiste is. Dat komt onder andere doordat er ook wat "feeling" nodig is voor een mooi eindresultaat.

Het is dus niet zo dat je na 3 lessen perfect kunt politoeren. Je krijgt uitleg en begeleiding om goed van start te gaan, het oefenen en verbeteren van de techniek is aan jezelf!

Programma

Waar is politoer nu eigenlijk ontstaan? Hoe is het gemaakt en waarvan?
Welke houtsoorten zijn geschikt om te politoeren? Hoe verwijder je oude/beschadigde politoerlagen? En hoe begin je?
Dit zijn allemaal vragen die tijdens deze 3-daagse workshop politoeren besproken worden!

 

Daarnaast krijg je uitleg over het principe van politoeren, de opbouw van de lagen en welke materialen daarvoor nodig zijn.
Tijdens de workshop ga je uiteraard ook zelf politoeren.

Data en tijd

20 mei, 3  en 17 juni 2022 van 9.00 – 12.00 uur. 

Via de aanmeldknop kan je aanmelden. Als je voor de 1e workshopdag aanmeldt, ben je automatisch ook aangemeld voor de andere 2 dagen. 

Locatie

In de professionele werkplaats van meubelrestaurator Ruud Beerens in Gemert. Er is voldoende en gratis pakeergelegenheid.

Aantal deelnemers

Maximaal 6 deelnemers.

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton op deze webpagina. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.

 

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.