Leren tas: verdiepingsmodule telefoontasje - voor gevorderden

Deze verdiepingsmodule richt zich specifiek op een telfoontasje, met veel uitdagingen. Een module voor gevorderden waarin je verder bouwt aan je kennis en vaardigheden m.b.t. technieken, patronen maken, ontwerp en vervaardigen van leren tassen.

 

Deze module maakt géén onderdeel uit van onze vakopleiding, maar is bedoeld voor gevorderde tassenmakers, die hun kennis verder willen verdiepen.

 

Een item wat in deze tijd niet meer weg te denken is in de wereld van de tassen: het telefoontasje. Met het compacte tasje heb je alles bij de hand wat je nodig hebt en dat maakt dit het perfecte festivaltasje. Een trendy model waar nog veel uitdagingen in zitten om te maken, waaronder het inzetten van de rits en alle vakjes voor pasjes en kleingeld


Inhoud vakcursus

• ontwerpen en tekenen van een telefoontasje
• het uitwerken van het grondpatroon en het detailleren van de snijpatronen
• leren selecteren van geschikt leer en fournituren afgestemd op de te maken tas (kijk ook naar onze themaworkshop diverse leersoorten en toepassingen)
• uitvoeren van vaktechnische handelingen uitsnijden, schalmen, lijmen, kartonneren en verstevigen, voeren, stikken en afwerken
• de juiste werkvolgorde leren toepassen voor het monteren van de kadertas.

 

Als losse module

De vakcursus volg je als losse verdiepingsmodule. Deze wordt afgesloten met een certificaat, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. 

Startdata

Voor actuele startdata zie onder de button aanmelden.

Locatie

Leeratelier van Het Ambachtshuis Brabant, Muntplein 17 in Eindhoven.

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton aan de rechterzijde van deze pagina.
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.


De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.

 

Foto: telefoontasje gemaakt door Anja van der Maat, vakdocent van Het Ambachtshuis Brabant