Lederen tas: verdieping patroontekenen

Een reticule is de Franse naam voor trekkoord-tas en kan als sportief praktische (rugzak) dan wel als elegante tas worden uitgevoerd. 

Deze module richt zich specifiek op verdieping van het patroontekenen. Het patroontekenen wordt gecombineerd met het maken van de reticule. Dit is een intensief, maar zeer leerzaam en belangrijk onderdeel van de vakopleiding.

Deze module maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker, maar is ook als aparte module te volgen. In deze module bouw je verder aan je kennis en vaardigheden m.b.t. technieken m.b.t. ontwerp en maken van lederen tassen.

Inhoud vakcursus

  • ontwerpen en tekenen van een reticule (trekkoordtas, rugzak of buideltas) in een variant naar keuze (eigen ontwerp of aan de hand van een voorbeeld)
  • het ontwerp en uitvoering bevat de volgende uitvoeringskenmerken: de vorm wordt bepaald door de vorm van de bodem, variatie in hoogte, in voering, de sluiting, handvaten, vetergaten, combinatie van materialen leer en textiel
  • het uitwerken van het grondpatroon en het detailleren van de snijpatronen
  • leren selecteren van geschikt leer en fournituren afgestemd op de te maken tas (kijk ook naar onze themaworkshop diverse leersoorten en toepassingen)
  • uitvoeren van vaktechnische handelingen uitsnijden, schalmen, lijmen, stikken en afwerken
  • de juiste werkvolgorde montage reticule leren toepassen
  • kennis nemen van diverse varianten op dit tassysteem

Als losse module of onderdeel van onze vakopleiding

De vakcursus kun je als losse module volgen maar je kunt ook direct doorgaan met de volgende module waarin je weer een nieuw tassysteem leert toe te passen. Afhankelijk van je niveau van werken ontvang je een advies van de vakdocent. Het te behalen certificaat per cursus/module maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker.

Startdata

Deelnemers kunnen zowel een dag- als een avondcursus volgen. Na een aantal lessen kunnen deelnemers ook op andere dagdelen gebruik maken van ons leeratelier om te werken aan hun producten op basis van een strippenkaart. Via de aanmeldbutton kun je de gewenste startdatum aangeven. Mocht de groep vol zijn dan neemt Bastienne Gootjes contact op voor het inplannen van een nieuwe datum. 

Maandag:

Dinsdag:

10:00-15:00 uur (1x per 14 dagen)

19:30-22:00 uur (wekelijks)

Vrijdag: 10:00-15:00 uur (1 x per 14 dagen)
Zaterdag: 10:00-15:00 uur (1 x per 14 dagen)

 

Voor mogelijke dagdelen en data kan je contact opnemen met Bastienne Gootjes - bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

Informatie en aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton aan de rechterzijde van deze pagina.

Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.

 

Meer informatie