Missie en visie

Missie:

Bij het Ambachtshuis Brabant geloven we in de kracht van het ambacht en willen we deze toegankelijk maken voor jongeren en volwassenen die graag met hoofd, hart en handen werken. Als professionele scholingsorganisatie met een sociale missie leiden wij mensen op via praktijkgerichte opleidingen, vakcursussen, meester-gezeltrajecten en workshops. Persoonlijk contact en maatwerk staan daarbij voorop. We werken samen met een team van bevlogen vakmensen om het leren, werken en ondernemen binnen de ambachtseconomie voor velen mogelijk te maken.

 

Visie:

Onze visie is dat het ambacht een belangrijke rol speelt in onze samenleving en economie. Het ambacht biedt niet alleen een breed scala aan creatieve en innovatieve mogelijkheden, maar is ook een duurzame en waardevolle manier van produceren en consumeren.

Wij willen bijdragen aan het behoud van ambachtelijke kennis en vaardigheden door deze toegankelijk te maken voor een breed publiek en door het stimuleren van ondernemerschap in de ambachtseconomie.

Wij willen een brug slaan tussen het reguliere onderwijs en het private ambachtsonderwijs en streven ernaar om het ambacht te laten zien als een waardevol beroep en een serieuze carrière optie.

Door te blijven innoveren en samen te werken met professionals uit de ambachtseconomie willen we onze deelnemers de beste opleiding bieden en bijdragen aan de ontwikkeling van de ambachtseconomie in Nederland.

 

Landelijk contractpartner UWV sinds 2014.