Introductie

Zou je het fantastisch vinden om een eigentijds ambacht (maken van handwerk) te leren of behoor je al tot het ambachtsgilde en wil je aan de slag? Klop dan eens aan bij Het Ambachtshuis Brabant. We koppelen ervaren ambachtslieden, de meesters, aan hen die in hun voetsporen willen treden, de gezellen.

 

Of het nu gaat om glas-, metaal-, hout-, textiel- of leerbewerking, fiets- of elektrotechniek, food, restauratie of welk ambacht dan ook. We zijn toegankelijk voor alle jongeren én volwassenen die graag met hoofd, hart en handen willen werken, ongeacht opleiding, achtergrond of beperking. In 2018 zijn 800 en in 2019 1500 deelnemers met vakscholing aan de slag gegaan. En dit aantal blijft jaarlijks groeien.

 

Kom ons opzoeken tijdens de open inloopdagen.

 

Naar de contactgegevens

 

Ambachten maken wezenlijk deel uit van de Nederlandse economie. Ze worden beoefend door bijna 1 miljoen Nederlanders. De kennis van al die ambachten behouden, doorgeven en zo goed mogelijk benutten: dat is waar Het Ambachtshuis Brabant voor staat. Sinds onze start in december 2013 hebben we al meer dan 4.000 mensen op weg geholpen. Of het nu gaat om het leren van een ambacht, een meester-gezelplaats, het vinden van een baan of het starten van een eigen onderneming, met elk verzoek gaan we aan de slag.

 

Lees verder en maak kennis met Het Ambachtshuis Brabant

Meer weten over Het Ambachtshuis Brabant?

Neem contact op met Bastiënne Gootjes van het onderwijsbureau@onsambachtshuis.nl