Basiscursus Constructiebankwerken/lassen (MIG/MAG)

29 maart 2023 19:00

Een constructiebankwerker beheerst verschillende vaardigheden. Over het algemeen houdt hij zich bezig met lassen (MIG/MAG), kanten, zetten, buigen, snijden, zagen, boren, verspanen en monteren. Deze vaardigheden zet een constructiebankwerker in om (delen van) metalen constructies te maken aan de hand van (een) technische tekening(en).

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen, die reeds een basis hebben gelegd met MIG/MAG lassen en hierop willen voortborduren door andere vaardigheden te leren in combinatie met lassen.

Vooropleiding

Basiscursus lassen (MIG/MAG) en enige oefening hierin.

Inhoud basiscursus

Onder de intensieve begeleiding van 2 vakmannen ga je aan de slag met het maken van kast, die bestaat uit 2 delen van kokerprofiel. De afmeting van de kast wordt 3940 mm x 600 mm x 2600 mm (LxBxH).
We beginnen met het op maat zagen an de profielen en daarna af te bramen. Gaten boren om de 2 kastdelen te kunnen verbinden. Vervolgens gaan we segmenten maken op lastafels d.m.v. opspannen/klemmen, aflassen van de te lassen delen, waarna deze vlak geschuurd gaan worden.
Als alle segmenten klaar zijn kunnen we deze samenstellen tot één geheel, waarna we verder gaan aflassen en vlakschuren. Er komt ook nog een hoek-, u- en t-profiel in het frame om dingen op te kunnen hangen en ook nog wat gaas.

 

In deze basiscursus komen aan de orde:
• technische tekening lezen
• zagen
• boren
• schuren / slijpen
• opspannen van het materiaal
• MIG/MAG lassen
• de juiste lasrichting bepalen

Duur

10 vaklessen van 3 uur op een woensdagavond (30 lesuren). Per cursus kunnen maximaal 8 cursisten deelnemen, om te voorkomen dat je elkaar in de weg loopt en uit veiligheidsoverwegingen. 

Data

Via de aanmeldknop zijn actuele startdata te bekijken.

>> AANMELDEN

Studiebelasting

Cursusomvang in uren: 30 lesuren (10 lesavonden).
Voor de deelnemers die dit vak professioneel willen leren beoefenen, adviseren we om via gerichte praktijkopdrachten, extra praktijkuren te maken.

Eindtoets/ Certificering

De vakcursus wordt afgesloten met een Bewijs van deelname van Het Ambachtshuis Brabant en een overzicht van behaalde leerdoelen.

Locatie

Laswerkplaats van Raul Castillo in Eindhoven-zuidoost. 

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

 

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.