Deze verdiepingsmodule richt zich specifiek op de kadertas, waarbij er een kader, als een passepartout om een schilderij, om de tas wordt gestikt. Een module voor gevorderden waarin je verder bouwt aan je kennis en vaardigheden m.b.t. technieken, patronen maken, ontwerp en vervaardigen van lederen tassen.
Deze module maakt géén onderdeel uit van onze vakopleiding, maar is bedoeld voor gevorderde tassenmakers, die hun kennis verder willen verdiepen.
Tijdens deze module leer je om een tas te maken die door een kader zijn stand krijgt.
Het verrassende van dit tassysteem is, dat de vorm van de tas en het kader kunnen verschillen van elkaar. Het aanzicht van de tas kan bijvoorbeeld driehoekig zijn terwijl de binnentas vierkant is. Door de wijze van monteren is er geen enkele stiknaad zichtbaar tussen kader en daadwerkelijke tas en krijgt de tas een strakke uitstraling.
Inhoud vakcursus
• ontwerpen en tekenen van een kadertas (eigen ontwerp)
• het uitwerken van het grondpatroon en het detailleren van de snijpatronen
• leren selecteren van geschikt leer en fournituren afgestemd op de te maken tas (kijk ook naar onze themaworkshop diverse leersoorten en toepassingen)
• uitvoeren van vaktechnische handelingen uitsnijden, schalmen, lijmen, kartonneren en verstevigen, voeren, stikken en afwerken
• de juiste werkvolgorde leren toepassen voor het monteren van de kadertas.
Als losse module
De vakcursus volg je als losse verdiepingsmodule. Deze wordt afgesloten met een certificaat, mits aan de voorwaarden wordt voldaan.
Startdata
Voor actuele startdata zie onder de button aanmelden.
>> AANMELDEN
Locatie
Leeratelier van Het Ambachtshuis Brabant, Muntplein 17 in Eindhoven.
Informatie & aanmelding
Meld je aan via de aanmeldbutton aan de rechterzijde van deze pagina.
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.
Foto: kadertas gemaakt door Raya van Lochem, ex-cursist en inmiddels vakdocent van Het Ambachtshuis Brabant