Opstapprogramma Onze Klusvrouw in de Zorg

14 mei 2021

Vakopleiding Onze Klusvrouw in de Zorg

De vakopleiding Onze Klusvrouw in de Zorg leidt professionele Zorgklusvrouwen op die deel uitmaken van een nieuw franchiseconcept. Deze klusvrouwen ontzorgen de hulpbehoevende klant met betrekking tot praktische klussen in en rond het huis. Met slimme en technische oplossingen wordt het dagelijks leven zo aangenaam en veilig mogelijk gemaakt. Zodoende draagt deze vakopleiding bij aan de maatschappelijke opgave om ouderen zo lang mogelijk op een goede manier zelfstandig thuis te laten wonen. Door ons specifiek op de klusvrouw te richten, leveren we een bijdrage aan het inhalen van de achterstand van vrouwen op de arbeidsmarkt in technisch-georiënteerde beroepen.

 

Op 16 november 2020 is de eerste deelnemersgroep van start gegaan. Op vrijdag 14 mei 2021 gaat de tweede groep van start.

Merel, een deelneemster van de 1e lichting: "dé weg naar een goed doordachte onderneming voor de vakvrouw die ook maatschappelijk haar steentje wil bijdragen".

 

Het volledige opleidingsprogramma bestaat uit 3 onderdelen:

1) Een opstap-programma van 8 weken;
2) Het onderwijsprogramma van 40 weken;
3) Eindexamen

De vrijdag is de vaste lesdag. 

Opstap-programma van 8 weken

Elke deelneemster gaat van start met een opstapprogramma van ca. 8 weken als voorbereiding op het hoofdprogramma en de toelating tot het franchiseconcept. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ken je klant en jezelf
  • Praktisch klusprogramma
  • Ondernemersschool

Het programma wordt afgerond met een ondernemersgesprek op basis van het eigen ondernemersplan en toelatings-gesprek met een vertegenwoordiger van het onderwijsteam. Een VOG is een vereiste.

 

Op vrijdag 14 mei 2021 gaat de tweede deelnemersgroep van start. Maximaal 10 deelnemers per groep.

Lees meer over dit uniek franchiseconcept

 

Meer informatie en aanmelding