Informatie-ochtend Onze Klusvrouw in de Zorg

23 januari 2021

Franchise en vakopleiding Onze Klusvrouw in de Zorg

Deze nieuwe vakopleiding leidt professionele Zorgklusvrouwen op. Ze ontzorgen de hulpbehoevende klant met betrekking tot praktische klussen in en rond het huis. Met slimme en technische oplossingen wordt het dagelijkse leven zo aangenaam en veilig mogelijk gemaakt. Zodoende draagt deze vakopleiding bij aan de maatschappelijke opgave om ouderen zo lang mogelijk op een goede manier zelfstandig thuis te laten wonen. Door ons specifiek op de Zorgklusvrouw te richten, leveren we een bijdrage aan het inhalen van de achterstand van vrouwen op de arbeidsmarkt in technisch-georiënteerde beroepen. Deze vakopleiding is gekoppeld aan een uniek franchiseconcept Onze Klusvrouw van Alexandra Goes.

Lees meer over dit unieke concept.

De eerste groep is al voortvarend van start gegaan

Op maandag 16 november 2020 zijn de eerste dertien deelneemsters van start gegaan met het Opstapprogramma´Onze Klusvrouw in de Zorg´. Een oriënterend programma waarin de eerste kluservaringen en het opstellen van een eigen ondernemersplan centraal staan. Eind februari 2021 gaat het hoofdprogramma van de vakopleiding Onze Klusvrouw van start. In 40 weken worden ongeveer 10 deelneemsters opgeleid tot een volwaardig klusvrouw binnen een uniek franchiseconcept. Inmiddels maken we alweer plannen voor een tweede deelnemersgroep die medio maart 2021 op de vrijdag als vaste lesdag met het Opstapprogramma gaat beginnen. In januari en februari 2021 organiseren we een aantal informatiebijeenkomsten voor belangstellenden. Krijg een indruk van een lesdag in november jl.

Start 2e groep in maart 2021

In maart 2021 gaat de tweede deelnemersgroep van start met het Opstapprogramma. Deze deelnemers doorlopen een uitgebreid selectieprogramma waarin praktische vaardigheden, sociale vaardigheden, inzicht en ondernemersvaardigheden getoetst gaan worden. Eenmaal de selectie doorlopen met een positief resultaat dan volgt er een opleidingsprogramma van 25 lesdagen en praktijkdagen verspreid over 40 weken. Vanuit de franchise Onze Klusvrouw wordt vervolgens de nodige support geboden om succesvol te starten als zelfstandig gevestigd ´Onze Klusvrouw´ in de eigen regio.

Informatiedagen in januari en februari 2021

Op zaterdag 23 januari 2021 - 10 tot 13 uur, vindt de eerstvolgende informatiebijeenkomst plaats in Almkerk- nabij Gorinchem.

 

Het programma:

  • Informatie over de franchise Onze Klusvrouw;
  • Informatie over de vakopleiding, leslocaties, het ondernemerschap, de klantgroepen;
  • Deelnemers gaan aan de slag met een paar praktische uitdagingen.

Met dit programma krijg je als deelnemer een goed beeld van het nieuwe beroep Onze Klusvrouw in de Zorg.

 

Contactpersoon vakopleiding: liesbeth.neef@onsambachtshuis.nl