Lederen tas: Verdieping patroontekenen (VOL)

7 september 2020 10:00

Een reticule is de Franse naam voor trekkoord-tas en kan als sportief praktische (rugzak) dan wel als elegante tas worden uitgevoerd. Deze module richt zich specifiek op de verdieping van het patroontekenen - uitwerken van het grondpatroon en het detailleren van alle snijpatronen. 

Het patroontekenen wordt gecombineerd met het maken van de trekkoordtas. Dit is een intensieve, maar zeer leerzame vakcursus.

Inhoud vakcursus

  • ontwerpen en tekenen van een reticule (trekkoordtas, rugzak of buideltas) in een variant naar keuze (eigen ontwerp of aan de hand van een voorbeeld)
  • het ontwerp en uitvoering bevat de volgende uitvoeringskenmerken: de vorm wordt bepaald door de vorm van de bodem, variatie in hoogte, in voering, de sluiting, handvaten, vetergaten, combinatie van materialen leer en textiel
  • het uitwerken van het grondpatroon en het detailleren van de snijpatronen
  • leren selecteren van geschikt leer en fournituren afgestemd op de te maken tas (kijk ook naar onze themaworkshop diverse leersoorten en toepassingen)
  • uitvoeren van vaktechnische handelingen uitsnijden, schalmen, lijmen, stikken en afwerken
  • de juiste werkvolgorde montage reticule leren toepassen
  • kennis nemen van diverse varianten op dit tassysteem

Als losse module of onderdeel van onze vakopleiding

De vakcursus kun je als losse module volgen maar je kunt ook direct doorgaan met de volgende module waarin je weer een nieuw tassysteem leert toe te passen. Afhankelijk van je niveau van werken ontvang je een advies van de vakdocent. Het te behalen certificaat per cursus/module maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker.

Informatie en aanmelding

Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.

 >> aanmelden en informatie

 

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.