Agenda

Vakopleiding professioneel lederen tassenmaker (nog 4 plaatsen)

Complete vakopleiding professioneel tassenmaker. CRKBO erkend. Je leert alle tassystemen en je ontwerpt je eigen model/label. Meesterproef-eindexamen o.l.v. examencommissie. Start zodra het weer kan i.v.m. Corona.

Lees meer

Vakopleiding meubelstofferen in Ravenstein-nieuwe locatie (nog 4 plaatsen)

Een complete vakopleiding tot professioneel meubelstoffeerder. Voor iedereen die het stofferen van meubels op professioneel niveau wil beoefenen of zich zelfstandig toe wil leggen op het meubelstofferen. Kansberoep! Start zodra het weer kan i.v.m. Corona.

Lees meer

Corona >> laatste nieuws

Omtrent het Corona-virus willen wij u graag kort informeren. Uiteraard nemen ook wij de adviezen van het RIVM en de overheid uiterst serieus.
In vervolg op de persconferentie van 15 maart jl. hebben wij derhalve de periode van stopzetten van onze cursussen en opleidingen verlengd t/m maandag 6 april a.s. Zodra er weer zicht is op een nieuwe planning maken wij deze bekend.
Online blijven wij bereikbaar!

Maandag 16 maart 2020

Lees meer

Basiscursus meubelstofferen in Ravenstein-nieuwe locatie (nog enkele plaatsen)

Een vakcursus (in de avonduren) voor iedereen die de basisvaardigheden van het meubelstofferen onder de knie wil krijgen. Deze vakcursus is ook het startpunt voor het volgen van de gehele vakopleiding, voor degene die verder willen. Kansberoep! Start zodra het weer kan i.v.m. Corona.

Lees meer

11apr2020

Basiscursus tegelzetten in Almkerk (VOL)

ALMKERK (regio Gorinchem). Voor handige vrouwen en mannen die professionele vaardigheden willen ontwikkelen om zelfverzekerd aan een tegelklus te beginnen.

Lees meer

15apr2020

Vervolgcursus fijn houtbewerken Eindhoven (nog 5 plaatsen)

Leren zelfstandig een werkstuk voor te bereiden, verschillende ambachtelijke technieken in een werkstuk toe te passen en daarbij gebruik te maken van elektrisch en ambachtelijk handgereedschap. Veel aandacht voor de bovenfrees. 12 wekelijkse vaklessen. Locatie Eindhoven.

Lees meer

15apr2020

Startup naaicursus voor echte beginners

Geen enkele ervaring met het gebruik van een naaimachine maar wel geïnteresseerd in de basistechnieken? Meld je dan aan voor 10 lessen om te ontdekken of je de smaak te pakken krijgt. Kleinschalig, laagdrempelig en met veel individuele begeleiding.

Lees meer

17apr2020

Vakcursus schilderen, houtrenovatie en flexibel wandbekleden (vrijdag in Almkerk)

ALMKERK: In deze vakcursus krijg je les van een allround vakschilder om opgeleid te worden tot professioneel klusser. 7 vaklessen van 6 uur op vrijdag.

Lees meer

20apr2020

Basiscursus TIG lassen (2 plaatsen)

Deze cursus is uitermate geschikt voor degene die bezig is met het restaureren van een oldtimer en voor monteurs en iedereen die een eenvoudige TIG las willen kunnen leggen. Laservaring (bv MIG/MAG) is noodzakelijk.

Lees meer

21apr2020

Basiscursus timmerwerk module 1 in Almkerk- regio Gorinchem (VOL)

9 lessen van 4 uur op dinsdagavond in Almkerk (regio Gorinchem). In deze cursus werk je aan de basiskennis en basisvaardigheden als timmervrouw of timmerman. Onder leiding van een allround vakman.

Lees meer

21apr2020

Timmerwerk module 2 in Almkerk - regio Dordrecht/Gorinchem

ALMKERK (regio Dordrecht/Gorinchem): 16 lessen op dinsdagavond. Module 2 timmerwerk waarin afbouw, elektra en afwerking centraal staan. Je kunt zonder voorkennis en ervaring aan deze module deelnemen.

Lees meer

21apr2020

Basiscursus klokkenmaken

Een praktische en kleinschalige basiscursus op dinsdagavond (8 lessen) om het vak van klokkenmaker te verkennen. In Den Bosch.

Lees meer

25apr2020

Vakcursus tuinonderhoud op professioneel niveau (VOL)

In deze vakcursus leer je alle seizoenen van het jaar te beheersen, in grote en kleine tuinen, voor de professionele klusser in opleiding en de professionele hobbyist.

Lees meer

01mei2020

Professionele vakcursus lederen tas: de kanaalbeugeltas (nog 2 plaatsen)

Ontwerpen, tekenen en maken van een kanaalbeugeltas. Deze module is los te volgen of als onderdeel van de complete vakopleiding.

Lees meer

08mei2020

Basiscursus timmerwerk module 1 in Den Bosch (VOL)

9 lessen van 4 uur op vrijdagmiddag in Den Bosch. In deze cursus werk je aan de basiskennis en basisvaardigheden als timmervrouw of timmerman. Onder leiding van allround vakman John van Tuil.

Lees meer

08mei2020

Vakcursus loodgieterswerk -installatiewerk (Veldhoven)

3 daagse vakcursus installatiewerk (loodgieterswerk) voor klussen in en rond het huis. Voor vrouwen en mannen die zelfverzekerd aan de klus willen of als professioneel klusser aan de slag willen.

Lees meer

09mei2020

Basiscursus timmerwerk module 1 in Almkerk- regio Gorinchem

9 lessen van 4 uur op zaterdag in Almkerk (regio Gorinchem). In deze cursus werk je aan de basiskennis en basisvaardigheden als timmervrouw of timmerman. Onder leiding van een allround vakman.

Lees meer

09mei2020

Basiscursus metselen op professioneel niveau

7 zaterdagen aan de slag met metseltechnieken. In Den Bosch. Voor mannen en vrouwen die dit vak technisch willen leren beheersen. Als hobby of als opstap naar het beroep van metselaar. Je hebt geen ervaring nodig.

Lees meer

12mei2020

Basiscursus interieurbouw

Verwerven van de eerste vaardigheden van interieurbouw, als basis om eenvoudige interieurklussen te maken. 12 vaklessen op dinsdagochtend in Tilburg. Basiskennis van houtbewerken en/of meubelmaken vereist!!

Lees meer

12mei2020

Professionele basiscursus leren tassen maken (nog 2 plaatsen)

In deze module leer je de basisprincipes van het vak lederen tassen maken. Je start met een eenvoudig model tas. Deze vakcursus is de opstap naar het professioneel vervaardigen van lederen tassen. Iedereen kan hier aan deelnemen.

Lees meer

12mei2020

Vakopleiding professioneel lederen tassenmaker (nog 2 plaatsen)

Complete vakopleiding professioneel tassenmaker. CRKBO erkend. Je leert alle tassystemen en je ontwerpt je eigen model/label. Meesterproef-eindexamen onder leiding van examencommissie. Groep max. 8 deelnemers.

Lees meer

19mei2020

Informatiemiddag in Tilburg over vakopleiding of cursussen houtbewerken/meubelmaken

Heb je interesse in het vak meubelmaken of wil je leren fijnhout te bewerken? Kom dan naar onze leslocatie in Tilburg voor meer informatie en het proeven van de sfeer. Vooraf aanmelden verplicht.

Lees meer

19mei2020

Basiscursus fijn houtbewerken Eindhoven (nog 4 plaatsen)

Verwerven van kennis en vaardigheden ambachtelijk hout bewerken als basis om eenvoudige en kleine objecten van hout te maken. 12 wekelijkse vaklessen. Locatie Eindhoven.

Lees meer

23mei2020

Workshop meubelstofferen Zundert-regio Breda (nog 4 plaatsen)

Kennismaken met het vak van meubelstofferen? Schrijf dan in voor de workshop op zaterdag van 09.30 uur tot 18.00 uur in Zundert (nabij Breda).

Lees meer

23mei2020

Workshop meubelstofferen Oisterwijk-regio Tilburg (nog 1 plaats)

Kennismaken met het vak van meubelstofferen? Schrijf dan in voor de workshop op zaterdag van 09.30 uur tot 18.00 uur in Oisterwijk.

Lees meer

23mei2020

Workshop fijn houtbewerken Breda

Voor belangstellenden die graag willen kennismaken met fijn houtbewerken en meubelmaken is het volgen van deze inspirerende workshop een mooie opstap. In Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch.

Lees meer

25mei2020

Workshop fijn houtbewerken Eindhoven

Voor belangstellenden die graag willen kennismaken met fijn houtbewerken en meubelmaken is het volgen van deze inspirerende workshop een mooie opstap. In Eindhoven.

Lees meer

29mei2020

Workshop fijn houtbewerken Den Bosch (nog 2 plaatsen)

Voor belangstellenden die graag willen kennismaken met fijn houtbewerken en meubelmaken is het volgen van deze inspirerende workshop een mooie opstap. In Den Bosch.

Lees meer

05jun2020

Workshop afwerkingstechnieken voor hout

Ben jij bekend met de mogelijkheden voor het afwerken van hout? En weet je hoe je te werk moet gaan? Als je er meer van wilt weten, doe dan mee met deze interessante, leerzame 2-daagse workshop. Locatie Den Bosch.

Lees meer

26jun2020

Professionele vakcursus lederen tas: de dokterstas (nog 2 plaatsen)

Ontwerpen, tekenen en maken van een dokterstas. Deze module is los te volgen of als onderdeel van de complete vakopleiding.

Lees meer

29aug2020

Vakcursus timmerwerk, montage, ophangen en bevestigen

DEN BOSCH: Deze cursus kun je als losse vakcursus volgen of als module van de vakopleiding allround klusser voor de particuliere markt. Op zaterdagochtend in Den Bosch.

Lees meer

29aug2020

Vakcursus schilderen, houtrenovatie en flexibel wandbekleden

DEN BOSCH: In deze vakcursus krijg je les van een allround vakschilder om opgeleid te worden tot professioneel klusser. 10 vaklessen van 4 uur op zaterdag in Den Bosch.

Lees meer

04sep2020

Professionele vakcursus lederen tas: de keersouffle (1 plaats)

Ontwerpen, tekenen en maken van een tas met open kanten en keersoufflé. Deze module is los te volgen of als onderdeel van de complete vakopleiding.

Lees meer

14sep2020

Vakopleiding edelsmeden in Eindhoven (avond)-nog 1 plaats

Complete vakopleiding tot professioneel zelfstandig goudsmid. Lessen zijn op maandagavond in Eindhoven.

Lees meer

21sep2020

Vakopleiding edelsmeden in Eindhoven (middag)-nog 2 plaatsen

Complete vakopleiding tot professioneel zelfstandig goudsmid. Lessen zijn op maandagmiddag in Eindhoven.

Lees meer

21sep2020

Vervolgcursus fijn houtbewerken Den Bosch (nog 2 plaatsen)

Leren zelfstandig een werkstuk voor te bereiden, verschillende ambachtelijke technieken in een werkstuk toe te passen en daarbij gebruik te maken van elektrisch en ambachtelijk handgereedschap. Veel aandacht voor de bovenfrees. 12 wekelijkse vaklessen. Locatie Den Bosch.

Lees meer

10okt2020

Basiscursus Glas in lood op maandag in Hilvarenbeek (regio Tilburg)

12 vaklessen op professioneel niveau. Een rijk gevulde cursus o.l.v. vakdocent Anja van Aalen. Op de maandag overdag.

Lees meer

10okt2020

Vakcursus brandschilderen

Brandschilderen komt veel voor in historisch werk dat iedereen kent. Minder bekend zijn de moderne werken en de variatie aan mogelijkheden en technieken om een geheel eigen stijl te ontwikkelen. In deze prachtige vakcursus leer je niet alleen de basis van dit ambacht maar ook het ontwikkelen van...

Lees meer