Elke vrijdag in Eindhoven informatie over de vakopleiding tot professioneel leren tassenmaker. Op afspraak.

Ben je geïnteresseerd in het maken van leren tassen en zoek je een professionele opleiding? Bezoek dan ons leeratelier voor meer informatie en het proeven van de sfeer. Op vrijdagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur in Eindhoven. Vooraf aanmelden gewenst.

Lees meer

Volgende uitgifte STAP-budget 3 juli 2023

Het ziet er naar uit dat het STAP budget in 2024 alweer afgeschaft gaat worden. Dus maak er dit jaar nog gebruik van!
De volgende uitgifte staat gepland op maandag 3 juli 2023. Meld je nu nog aan voor een vakcursus.

Lees meer

05jun2023

Fietstechniek basisvaardigheden

Tijdens 3 praktijkdagen van 7 uur leer je de basisvaardigheden van fietstechniek. Volledig praktijkgericht! Mooie cursuslocatie in Waalwijk.

Lees meer

05jun2023

Ambachtelijk meubelmaken met elektrisch handgereedschap - module 2

Locatie Breda. Voor degenen die de basiscursus fijn houtbewerken/interieurbouw (module 1) reeds hebben gevolgd of de ambachtelijke houtverbindingen reeds beheersen. Vooral werken met de bovenfrees krijgt veel aandacht.

Lees meer

05jun2023

Basiscursus TIG lassen (VOL)

Locatie Eindhoven. Deze cursus is bedoeld voor iedereen, die enige kennis en vaardigheid wil verkrijgen op het gebied van TIG lassen. Uitermate geschikt voor degene die bezig is met het restaureren van een oldtimer of voor monteurs en iedereen die een TIG las willen leren leggen. Mig/Mag ervaring noodzakelijk!! Mogelijk met STAP subsidie.

Lees meer

07jun2023

Workshop leren sneakers maken (4 dagdelen)

In deze meerdaagse workshop op woensdagochtend ontwerp en maak je jouw eigen paar leren sneakers, onder begeleiding van onze vakdocenten. Je maakt kennis met ontwerpen en schoentechnieken. Voor de meer ervaren leerbewerker, want het gaat om meer dan een basissneaker!

Lees meer

09jun2023

Informatie-uurtje in Den Bosch over vakopleiding tot meubelmaker of interieurbouwer

Heb je interesse in het vak van interieurbouwer of meubelmaker en/of werk je graag met hout en plaatmateriaal? Kom dan naar onze machinale houtwerkplaats in Den Bosch voor meer informatie. Al onze opleidingen zijn praktijkopleidingen en te doen naast een baan. Wij bieden een volledige leerlijn tot meubelmaker of interieurbouwer.

Lees meer

10jun2023

Workshop fijn houtbewerken

Locatie Den Bosch. Om te beoordelen of het werken met hout iets voor je is kun je deelnemen aan een workshop fijn houtbewerken - op de ambachtelijk manier.

Lees meer

12jun2023

Informatie-uurtje in Breda over vakopleiding tot meubelmaker of interieurbouwer

Heb je interesse in het vak van interieurbouwer of meubelmaker en/of werk je graag met hout en plaatmateriaal? Kom dan naar onze machinale houtwerkplaats in Breda voor meer informatie. Al onze opleidingen zijn praktijkopleidingen en te doen naast een baan. Wij bieden een volledige leerlijn tot meubelmaker of interieurbouwer.

Lees meer

15jun2023

Workshop fijn houtbewerken

Locatie Breda. Om te beoordelen of het werken met hout iets voor je is kun je deelnemen aan een workshop fijn houtbewerken - op de ambachtelijk manier.

Lees meer

17jun2023

Workshop Japans houtbewerken

Voor iedereen die interesse heeft in houtbewerking volgens de Oosterse / Japanse wijze. Voor zowel beginners als ervaren houtbewerkers.

Lees meer

20jun2023

Workshop sleutelen aan een klassieker (VOL)

Voor iedereen die zijn klassieke auto beter wil leren kennen en kleine problemen zelf op wil lossen. In deze praktijktraining leer je de meest voorkomende zaken praktisch aan te pakken. Er is geen voorkennis noodzakelijk.

Lees meer

25jun2023

2-daagse Workshop leren sneakers maken

In deze tweedaagse workshop ontwerp en maak je jouw eigen paar leren sneakers, onder begeleiding van onze vakdocenten. Je maakt kennis met ontwerpen en schoentechnieken. Voor de meer ervaren leerbewerker!

Lees meer

26jun2023

Basiscursus wielen spaken

Voor de fietsliefhebber en beginnend professional.
Een rijk gevulde cursus waarin een hoop te leren en te ontdekken valt over wielen spaken, een essentieel onderdeel van de fiets.

Lees meer

08jul2023

Workshop fijn houtbewerken (VOL)

Locatie Den Bosch. Om te beoordelen of het werken met hout iets voor je is kun je deelnemen aan een workshop fijn houtbewerken - op de ambachtelijk manier.

Lees meer

10jul2023

Workshop meubelstofferen in Breda

Praktische kennismaking met het vak in 1 dag. Intensieve, maar zeer leerzame dag met prachtig resultaat en je krijgt een goed beeld van wat het vak van een meubelstoffeerder inhoudt. In september kan je in Breda op maandagmiddag door met de basiscursus of vakopleiding.

Lees meer

13jul2023

Workshop fijn houtbewerken

Locatie Breda. Om te beoordelen of het werken met hout iets voor je is kun je deelnemen aan een workshop fijn houtbewerken - op de ambachtelijk manier.

Lees meer

15jul2023

Seizoens-vaktrainingen Ecologisch Bloemstylist

Na de basis vakcursus Ecologisch Bloemstylist kan je deelnemen aan een reeks van 4 praktische trainingsdagen, ieder seizoen 1 dag.
Je ontwikkelt je verder in het vak van Ecologisch Bloemstylist.

Lees meer

31jul2023

Zomercursus meubelstofferen in Ravenstein (regio Oss/Nijmegen)

Deze zomer weer! De basiscursus in 6 dagen van 6,5 uur, verdeeld over 2 weken. Voor iedereen die de basisvaardigheden van het meubelstofferen onder de knie wil krijgen. Vanaf september kan je direct doorgaan met de volgende module.

Lees meer

28aug2023

Dagopleiding (nieuw in Breda) tot zelfstandig ambachtelijk en machinaal meubelmaker

Nieuw op maandag overdag in Breda. Een degelijke, kwalitatief hoogstaande vakopleiding om zelfstandig meubelmaker te worden. De opleiding bestaat in totaal uit 2 jaren, 1 dag per week. Mogelijkheid om naast het behalen van het vakdiploma, ook examen te doen voor een erkend branchecertificaat van het expertisecentrum voor de meubelindustrie en interieurbouw (ECM).

Lees meer

29aug2023

Dagopleiding tot zelfstandig ambachtelijk en machinaal meubelmaker

Locatie Den Bosch op dinsdag overdag. Een degelijke, kwalitatief hoogstaande vakopleiding om zelfstandig meubelmaker te worden. De opleiding bestaat in totaal uit 2 jaren, 1 dag per week. Mogelijkheid om naast het behalen van het vakdiploma, ook examen te doen voor een erkend branchecertificaat van het expertisecentrum voor de meubelindustrie en interieurbouw (ECM).

Lees meer

01sep2023

Leren tas: drie verdiepingsmodules voor professionele leren tassenmakers (combi)

Als je professioneel leren tassenmaker bent en je wilt je kennis verder uitbreiden met nieuwe technieken, dan is dit een mooie kans om met andere professionals aan de slag te gaan. We hebben het extra aantrekkelijk gemaakt door 3 verdiepingsmodules op een rij aan te bieden. Niet alleen qua prijs aantrekkelijk, maar ook goed voor je netwerk. Locatie Diessen.

Lees meer

01sep2023

Leren tas: verdiepingsmodule kadertas - voor gevorderden

Deze verdiepingsmodule richt zich specifiek op de kadertas, waarbij er een kader, als een passepartout om een schilderij, om de tas wordt gestikt. Locatie Diessen.
Je kunt ook deelnemen aan deze module in combinatie met nog 2 andere verdiepingsmodules.

Lees meer

02sep2023

Basiscursus leren tas maken

In deze basiscursus leer je beginselen van het maken van leren tassen. Deze module is los te volgen, maar kan tevens het startpunt zijn van de complete vakopleiding professioneel leren tassenmaker.

Lees meer

02sep2023

Leren tas: de keersoufflé

Deze module richt zich specifiek op de keersoufflé en maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel leren tassenmaker. Je kunt hieraan deelnemen als losse module, mits je eerst de basiscursus hebt gevolgd.

Lees meer

02sep2023

Lederen tas: combinatiestart module 1+2 voor Vakopleiding tot lederen tassenmaker (nog 2 plaatsen)

Voor cursisten die serieus overwegen de Vakopleiding tot professioneel leren tassenmaker te gaan volgen, maar eerst willen kijken of het vak hen wel ligt. Dit kan dus het startpunt zijn van de complete vakopleiding professioneel leren tassenmaker. Mogelijk met STAP subsidie.

Lees meer

02sep2023

Vakopleiding professioneel leren tassenmaker

Op zaterdag overdag. Complete vakopleiding tot professioneel leren tassenmaker. Je leert alle tassystemen en je kunt een keuze maken of je verder wilt als Tassenmaker of Tasontwerper. Meesterproef-eindexamen op basis van je keuze. Groep max. 8 deelnemers.

Lees meer

04sep2023

Vakopleiding tot zelfstandig goudsmid

Degelijke praktische vakopleiding tot professioneel zelfstandig goudsmid, die gegeven wordt door gepassioneerde goudsmeden, met veel liefde voor het vak. Je leert het èchte vak van een goudsmid. Er is geen speciale vooropleiding vereist, maar wel grote motivatie en doorzettingsvermogen. Locatie Eindhoven.

Lees meer

04sep2023

Basiscursus ambachtelijk houtbewerken/interieurbouw (module 1)

Locatie Breda. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

05sep2023

Leren tas: verdiepingsmodule kadertas - voor gevorderden

Deze verdiepingsmodule richt zich specifiek op de kadertas, waarbij er een kader, als een passepartout om een schilderij, om de tas wordt gestikt. Locatie Eindhoven.
Je kunt ook deelnemen aan deze module in combinatie met nog 2 andere verdiepingsmodules.

Lees meer

09sep2023

Workshop leren basistas in 1 dag

Je gaat in een workshop van 5,5 uur een eenvoudige maar leuke basistas maken. Als eenmalige activiteit of een opstap naar de basiscursus of vakopleiding.

Lees meer

11sep2023

Car wrapping basis

Altijd al willen leren hoe jij zelf een auto kan wrappen? Dan is de cursus Car Wrapping echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leren wij je in de praktijk op een begrijpelijke manier de diverse technieken van Car Wrapping. Wij leren je hoe jij zelfstandig een complete auto kan wrappen zonder de lak te beschadigen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Lees meer

11sep2023

Fietstechniek basisvaardigheden

Tijdens 3 praktijkdagen van 7 uur leer je de basisvaardigheden van fietstechniek. Volledig praktijkgericht! Mooie cursuslocatie in Waalwijk

Lees meer

11sep2023

Leren tas: drie verdiepingsmodules voor professionele leren tassenmakers (combi)

Als je professioneel leren tassenmaker bent en je wilt je kennis verder uitbreiden met nieuwe technieken, dan is dit een mooie kans om met andere professionals aan de slag te gaan. We hebben het extra aantrekkelijk gemaakt door 3 verdiepingsmodules op een rij aan te bieden. Niet alleen qua prijs aantrekkelijk, maar ook goed voor je netwerk. Locatie Eindhoven.

Lees meer

11sep2023

Leren tas: verdiepingsmodule kadertas - voor gevorderden

Deze verdiepingsmodule richt zich specifiek op de kadertas, waarbij er een kader, als een passepartout om een schilderij, om de tas wordt gestikt. Locatie Eidhoven.
Je kunt ook deelnemen aan deze module in combinatie met nog 2 andere verdiepingsmodules.

Lees meer

11sep2023

Vakopleiding meubelstofferen - nieuwe middaggroep

Locatie BREDA-NIEUWE MIDDAGGROEP. Een complete vakopleiding tot professioneel zelfstandig meubelstoffeerder in onze eigen meubelstoffeerderij. Voor iedereen die het stofferen van meubels op professioneel niveau wil beoefenen of zich zelfstandig toe wil leggen op het meubelstofferen. Kansberoep!

Lees meer

11sep2023

Basiscursus meubelstofferen (module 1 en 2)

Locatie BREDA-NIEUWE MIDDAGGROEP, in onze eigen meubelstoffeerderij. Een vakcursus voor iedereen die de basis-vaardigheden van het meubelstofferen onder de knie wil krijgen. Deze vakcursus is ook het startpunt voor het volgen van de gehele vakopleiding, voor degene die verder willen.

Lees meer

11sep2023

Basiscursus meubelstofferen (module 1 en 2)

Locatie BREDA-AVONDGROEP, in onze eigen meubelstoffeerderij. Een vakcursus voor iedereen die de basis-vaardigheden van het meubelstofferen onder de knie wil krijgen. Deze vakcursus is ook het startpunt voor het volgen van de gehele vakopleiding, voor degene die verder willen.

Lees meer

25sep2023

Basiscursus ambachtelijk houtbewerken / interieurbouw-module 1

Locatie Den Bosch. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

29sep2023

Basiscursus meubelrestauratie - leer kijken en herkennen

Innovatief omgaan met meubels. Leer uit het verleden en pas toe in het heden. Volledig praktische basiscursus, waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Geen strak afgekaderd programma, maar ook ruimte voor vragen uit de groep. Deze cursus is de start van een doorlopende opleiding in meubelrestauratie.

Lees meer

30sep2023

COMBINATIEVOORDEEL: basiscursus èn vervolgcursus voor interieurbouw en ambachtelijk meubelmaken - module 1+2

Profiteer van het voordeel door aan te melden voor dit cursuspakket. Locatie Breda.
Leer de ambachtelijke vaardigheden van fijn hout bewerken/meubelmaken en maak daarna zelfstandig een werkstuk door verschillende technieken toe te passen en zowel gebruik te maken van elektrisch als ambachtelijk handgereedschap.

Lees meer

30sep2023

Seizoens-vaktrainingen Ecologisch Bloemstylist

Na de basis vakcursus Ecologisch Bloemstylist kan je deelnemen aan een reeks van 4 praktische trainingsdagen, ieder seizoen 1 dag.
Je ontwikkelt je verder in het vak van Ecologisch Bloemstylist.

Lees meer

02okt2023

Workshop sleutelen aan een klassieker

Voor iedereen die zijn klassieke auto beter wil leren kennen en kleine problemen zelf op wil lossen. In deze praktijktraining leer je de meest voorkomende zaken praktisch aan te pakken. Er is geen voorkennis noodzakelijk.

Lees meer

04okt2023

Basiscursus Constructiebankwerken/lassen (MIG/MAG)

Veel vraag naar Constructie- bankwerkers! Locatie Eindhoven. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen, die reeds een basis hebben gelegd met MIG/MAG lassen en hierop willen voortborduren door andere vaardigheden te leren in combinatie met lassen. Mogelijk met STAP subsidie.

Lees meer

23okt2023

Basiscursus ambachtelijk houtbewerken / interieurbouw-module 1

Locatie Eindhoven. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

26okt2023

Basiscursus lassen (MIG/MAG)

Locatie Eindhoven. Deze cursus is bedoeld voor mannen en vrouwen, die enige kennis en vaardigheid willen verkrijgen op het gebied van lassen. Deze cursus is een goede basis voor een verdere lasopleiding of om door te gaan met de basiscursus TIG lassen. Mogelijk met STAP subsidie.

Lees meer

26okt2023

Basiscursus ambachtelijk houtbewerken/interieurbouw (module 1)

Locatie Tilburg. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

06nov2023

Vakopleiding professioneel leren tassenmaker (nog 3 plaatsen)

Op maandag overdag. Complete vakopleiding tot professioneel leren tassenmaker. Je leert alle tassystemen en je kunt een keuze maken of je verder wilt als Tassenmaker of Tasontwerper. Meesterproef-eindexamen op basis van je keuze. Groep max. 8 deelnemers.

Lees meer

07nov2023

Basiscursus autotechniek

In deze basiscursus staan de beginselen van de autotechniek centraal en is bedoeld voor iedereen die nog geen ervaring hierin heeft en er meer over zou willen weten. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Lees meer

04dec2023

Basiscursus TIG lassen

Locatie Eindhoven. Deze cursus is bedoeld voor iedereen, die enige kennis en vaardigheid wil verkrijgen op het gebied van TIG lassen. Uitermate geschikt voor degene die bezig is met het restaureren van een oldtimer of voor monteurs en iedereen die een TIG las willen leren leggen. Mig/Mag ervaring noodzakelijk!! Mogelijk met STAP subsidie.

Lees meer