27nov2021

Informatiebijeenkomst 'Bouw je eigen camper'

Tijd en zin om je eigen camper te bouwen? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst, module 1 en module 2.

Lees meer

27nov2021

Workshop fijn houtbewerken Breda (nog 2 plaatsen)

Om te beoordelen of het werken met hout iets voor je is kun je deelnemen aan een workshop 'ambachtelijk hout bewerken'. Bij Het Ambachtshuis Brabant. Locatie Breda.

Lees meer

29nov2021

Workshop stuken van 1 dag in Helmond

Leer een wand stuken tijdens deze workshop van 1 dag. In Helmond (op 10 minuten met trein of auto vanaf Eindhoven).

Lees meer

03dec2021

3-daagse basiscursus tegelzetten op vrijdag

3 daagse basiscursus tegelzetten op vrijdag

Lees meer

03dec2021

Workshop fruitbomensnoei (Basis) Vrijdag

Voor tuinliefhebbers of hoveniers die een goede basis willen creëren voor het snoeien van fruitbomen. Met lunch en handboek.

Lees meer

04dec2021

Informatiebijeenkomst 'een Tinyhouse bouwen'

Op zaterdag 4 december 2021 van 10:00-12:30 uur organiseren we een 2e informatiebijeenkomst over het bouwen van een Tinyhouse. Deelname is gratis - aanmelden verplicht. Doel bijeenkomst 'bouwen Tinyhouse' Verkennen van reële mogelijkheden om een Tinyhouse te bouwen, opleiding en realisati...

Lees meer

04dec2021

Workshop fruitbomensnoei (Basis) Zaterdag

Voor tuinliefhebbers of hoveniers die een goede basis willen creëren voor het snoeien van fruitbomen. Met lunch en handboek.

Lees meer

06dec2021

Vervolgcursus metselen op professioneel niveau in Helmond

Voor deelnemers met enige metselervaring. Of het nu om siermetselwerk gaat, voegtechnieken of een uitdagende metselklus: vakdocent Henri Boxstart helpt je op weg met de juiste instructies.

Lees meer

06dec2021

Metselen - basiscursus op professioneel niveau (maandag)

In 5 lessen van 7 uur op de maandag leer je de basisbeginselen van het stellen van profielen en de eerste basisvaardigheden van een eenvoudige muur metselen. Onder leiding van ervaren docent Maarten Kluijtmans.

Lees meer

08dec2021

Car wrapping basis (VOL)

Altijd al willen leren hoe jij zelf een auto kan wrappen? Dan is de cursus Car Wrapping echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leren wij je in de praktijk op een begrijpelijke manier de diverse technieken van Car Wrapping. Wij leren je hoe jij zelfstandig een complete auto kan wrappen zonder de lak te beschadigen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Lees meer

11dec2021

Workshop fijn houtbewerken in Den Bosch (nog 1 plaats)

Om te beoordelen of het werken met hout iets voor je is kun je deelnemen aan een workshop fijn houtbewerken - op de ambachtelijk manier.

Lees meer

11dec2021

Workshop meubelstofferen

Op deze datum is de workshop zowel in Oisterwijk (nog 5 plaatsen) als in Ravenstein (nog 8 plaatsen). Praktische kennismaking met het vak in 1 dag. Intensieve, maar zeer leerzame dag met prachtig resultaat.

Lees meer

11dec2021

Workshop edelsmeden

Tijdens deze workshop edelsmeden kun je zelf je eigen zilveren sieraad smeden. In het goed uitgeruste atelier maak je in één dagdeel op gezellige wijze kennis met dit prachtige ambacht. Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig.

Lees meer

13dec2021

Basiscursus elektra voor thuisklussers en medewerkers onderhoudsdienst (4 x maandag overdag)

In Den Bosch - Een praktijkgerichte cursus voor particulieren en medewerkers van een onderhoudsteam die graag kennis en inzicht willen hoe elektra werkt in een woning en op een veilige manier zelf elektraklussen gaan aanpakken. Je hebt geen voorkennis nodig.

Lees meer

13dec2021

Vakopleiding professioneel lederen tassenmaker (nog 2 plaatsen)

Complete vakopleiding professioneel tassenmaker. Je leert alle tassystemen en kunt een keuze maken of je verder wilt als Tassenmaker of Tasontwerper. Meesterproef-eindexamen op basis van je keuze. Groep max. 8 deelnemers.

Lees meer

13dec2021

Lederen tas: module 1 - basiscursus lederen tas (nog 2 plaatsen)

In deze basiscursus leer je beginselen van het maken van leren tassen. Deze module is los te volgen, maar kan tevens het startpunt zijn van de complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker.

Lees meer

13dec2021

Basiscursus TIG lassen (VOL)

Deze cursus is bedoeld voor iedereen, die enige kennis en vaardigheid wil verkrijgen op het gebied van TIG lassen. Veel persoonlijke aandacht en begeleiding! Uitermate geschikt voor monteurs, degene die bezig is met het restaureren van een oldtimer en iedereen die een TIG las willen leren leggen. Mig/Mag ervaring noodzakelijk!!

Lees meer

18dec2021

Workshop sleutelen aan een klassieker (VOL)

Voor iedereen die zijn klassieke auto beter wil leren kennen en kleine problemen zelf op wil lossen. In deze praktijktraining leer je de meest voorkomende zaken praktisch aan te pakken. Er is geen voorkennis noodzakelijk.

Lees meer

20dec2021

Workshop basis timmervaardigheden

NIEUW: workshop basisvaardigheden timmerwerk. Voor jongeren en volwassenen. Een mooie kennismaking met ambachtelijk timmerwerk.

Lees meer

21dec2021

Car wrapping vervolg

Degene die de basiscursus car wrapping heeft gevolgd en door wil gaan om een expert te worden. Tijdens deze eendaagse praktijktraining gaan we dieper in op hetgeen er tijdens de lessen van de basistraining is uitgelegd. Wij gaan ervan uit dat je dan ook op de hoogte bent van de Basistechnieken Car Wrappen.

Lees meer

29dec2021

Workshop V: carven

Leuke en leerzame workshop, die geschikt is voor beginners en degenen die al gestart zijn, maar de juiste basistechnieken van het carven en stempelen willen leren.

Lees meer

05jan2022

Workshop II: een lederen basistas in 1 dag

Je gaat in een workshop van 5,5 uur een eenvoudige, maar leuke basistas maken. Als eenmalige activiteit of een opstap naar de basiscursus of vakopleiding leren tassen maken.

Lees meer

06jan2022

Workshop I: lederen schoudertasje maken

Je maakt in een workshop van 3 uur een eenvoudig lederen schoudertasje onder begeleiding van onze vakdocent. Keuze uit enkele kleuren leer, het patroon ligt voor je klaar.

Lees meer

08jan2022

Basiscursus ambachtelijk timmerwerk (36 lesuren)

Voor liefhebbers van mooi ambachtelijk timmerwerk is dit een uitgelezen kans om de eerste basisvaardigheden te verwerven en te leren van senior vakmensen. Op onze locatie in Den Bosch en Helmond, bieden we regelmatig nieuwe cursussen aan. Basis en diverse vervolgcursussen.

Op zaterdag: 6 daglessen van 6 uur: van 9:00-15:00 uur

Lees meer

08jan2022

Module 2 camperbouw: bouwen aan de inrichting van je camperbus op zaterdag

Op basis van je werkplan van module 1 ga je in module 2 goed voorbereid aan de slag met je eigen camperbus o.l.v. ervaren camperbouwer.

Lees meer

08jan2022

Timmerwerk-module 3: kappen & daken

In deze module leer je een kapopstelling met 2 dakvlakken te maken waarin alle aspecten van een gordingkap met goot/overstek aan de orde komen.

Lees meer

10jan2022

Dagopleiding tot zelfstandig ambachtelijk en machinaal meubelmaker (op maandag-4 plaatsen vrij)

Een degelijke vakopleiding om zelfstandig meubelmaker te worden. De opleiding bestaat in totaal uit 2 jaren, 1 dag per week. In januari 2022 weer instroomplaatsen op maandag en vrijdag. Het Ambachtshuis Brabant is een erkende CRKBO geregistreerde scholingsorganisatie, hetgeen de garantie geeft op vakdiploma van een kwalitatief hoogstaande praktijkopleiding tot meubelmaker.

Lees meer

10jan2022

Basiscursus fijn houtbewerken (ambachtelijk)-VOL

Locatie Breda. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

10jan2022

Basiscursus TIG lassen (2 plaatsen)

Locatie Eindhoven. Deze cursus is bedoeld voor iedereen, die enige kennis en vaardigheid wil verkrijgen op het gebied van TIG lassen. Veel persoonlijke aandacht en begeleiding! Uitermate geschikt voor monteurs, degene die bezig is met het restaureren van een oldtimer en iedereen die een TIG las willen leren leggen. Mig/Mag ervaring noodzakelijk!!

Lees meer

11jan2022

Basiscursus lassen (MIG/MAG)

Locatie Eindhoven. Deze cursus is bedoeld voor mannen en vrouwen!!, die enige kennis en vaardigheid willen verkrijgen op het gebied van lassen. Deze cursus is een goede basis voor een verdere lasopleiding of om door te gaan met de vervolgcursus of de basiscursus TIG lassen of elektroden lassen.

Lees meer

11jan2022

NIEUW: Basiscursus lassen (MIG/MAG) IN WAALWIJK

NIEUWE LOCATIE IN WAALWIJK. Deze cursus is bedoeld voor mannen en vrouwen!!, die enige kennis en vaardigheid willen verkrijgen op het gebied van lassen. Deze cursus is een goede basis voor een verdere lasopleiding of om door te gaan met de basiscursus TIG lassen.

Lees meer

11jan2022

NIEUWE LOCATIE IN WAALWIJK: Basiscursus TIG lassen

NIEUWE LOCATIE IN WAALWIJK: Deze cursus is bedoeld voor iedereen, die enige kennis en vaardigheid wil verkrijgen op het gebied van TIG lassen. Veel persoonlijke aandacht en begeleiding! Uitermate geschikt voor degene die bezig is met het restaureren van een oldtimer of voor monteurs en iedereen die een TIG las willen leren leggen. Mig/Mag ervaring noodzakelijk!!

Lees meer

12jan2022

Vakopleiding tot zelfstandig goudsmid (VOL)

Wil jij goudsmid worden, maar heb je nog een baan? Bij Het Ambachtshuis Brabant kan je een degelijke 3-jarige praktijkgerichte vakopleiding tot professioneel zelfstandig goudsmid volgen, die te combineren is met je werk. Op woensdagochtend in Eindhoven.

Lees meer

12jan2022

Basiscursus fijn houtbewerken (ambachtelijk)-5 plaatsen

Locatie Den Bosch. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

13jan2022

Vervolgcursus fijn houtbewerken (nog 3 plaatsen)

Locatie Tilburg. Voor degenen die de basiscursus reeds hebben gevolgd of de ambachtelijke houtverbindingen reeds beheersen. Je gaat aan de slag met elektrisch handgereedschap, waaronder de bovenfrees.

Lees meer

13jan2022

Basiscursus fijn houtbewerken (ambachtelijk)

Locatie Breda. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

13jan2022

Basiscursus fijn houtbewerken (ambachtelijk)-3 plaatsen

Locatie Den Bosch. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

14jan2022

Dagopleiding tot zelfstandig ambachtelijk en machinaal meubelmaker (op vrijdag-4 plaatsen vrij)

Een degelijke vakopleiding om zelfstandig meubelmaker te worden. De opleiding bestaat in totaal uit 2 jaren, 1 dag per week. In januari 2022 weer instroomplaatsen op maandag en vrijdag. Het Ambachtshuis Brabant is een erkende CRKBO geregistreerde scholingsorganisatie, hetgeen de garantie geeft op vakdiploma van een kwalitatief hoogstaande praktijkopleiding tot meubelmaker.

Lees meer

14jan2022

Vakcursus Ecologisch Bloemstylist

Wil jij leren werken met bloem- en groenmaterialen die zo min mogelijk het milieu belasten. Dan is deze vakcursus een mooi traject waarin je alles leert over Slowflowers. Dit kun je toepassen als vakkennis voor Ecologisch bloemstylist, Slowflower bloemist, werken in een pluktuin, je eigen bloemenerfje inzetten, atelierbloemist of natuurlijk ook in de reguliere bloemdetailhandel.

Lees meer

15jan2022

4-daagse basiscursus stuken op zaterdag

HELMOND-4 zaterdagen. Voor de thuisklusser en belangstellenden die het beroep van stukadoor overwegen. Ruime werkplaats om prettig te werken.

Lees meer

17jan2022

Car wrapping basis

Altijd al willen leren hoe jij zelf een auto kan wrappen? Dan is de cursus Car Wrapping echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leren wij je in de praktijk op een begrijpelijke manier de diverse technieken van Car Wrapping. Wij leren je hoe jij zelfstandig een complete auto kan wrappen zonder de lak te beschadigen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Lees meer

19jan2022

Op ecologische wijze groenten en fruit leren telen (nog 3 plaatsen)

Wil jij graag in de praktijk op ecologische wijze groenten en fruit leren telen? Dan is deze cursus iets voor jou! We gaan weer met een geheel nieuwe groep van start. Lekker zelf aan de slag in een voedselbos onder begeleiding van een gepassioneerd vakman. In de wintermaanden is er binnen les.

Lees meer

22jan2022

Opleiding bouwen van een Tinyhouse op zaterdag

Mooie combinatie van leren en het realiseren van - het bouwen van - een Tinyhouse - o.b.v. houtskeletbouw. In samenwerking met de opdrachtgever voor de bouw, gaan deelnemers onder leiding van senior vakmensen een mobiele Tinyhouse maken. In onze grote werkplaats in Helmond (10 minuten vanaf Eindhoven). In 35 lesdagen van 6 uur op zaterdag: van 9:00-15:00 uur.

Lees meer

27jan2022

Basiscursus fijn houtbewerken (ambachtelijk)

Locatie Den Bosch. Een degelijke basiscursus, waarin de essentiële basisvaardigheden worden geleerd en kennis opgedaan m.b.t. gebruik en onderhoud van handgereedschappen, tekening lezen en hout. Dit is het degelijke fundament voor alle verdere cursussen en opleidingen in houtbewerking en interieurbouw.

Lees meer

01feb2022

Basiscursus ambachtelijk hout bewerken

Verwerven van kennis en vaardigheden ambachtelijk hout bewerken als basis om eenvoudige en kleine objecten van hout te maken. 12 vaklessen in de houtwerkplaats van het Stedelijk College in Eindhoven.

Lees meer

08feb2022

Basiscursus ambachtelijk hout bewerken

Verwerven van kennis en vaardigheden ambachtelijk hout bewerken als basis om eenvoudige en kleine objecten van hout te maken. 12 vaklessen in de houtwerkplaats van ROC Stappegoor in Tilburg.

Lees meer

24feb2022

Basiscursus (module 1 en 2) meubelstofferen (4 plaatsen)

Een vakcursus voor iedereen die de basis-vaardigheden van het meubelstofferen onder de knie wil krijgen. Deze vakcursus is ook het startpunt voor het volgen van de gehele vakopleiding, voor degene die verder willen.

Lees meer

24feb2022

Vakopleiding meubelstofferen (6 plaatsen)

Een complete vakopleiding tot professioneel zelfstandig meubelstoffeerder. Voor iedereen die het stofferen van meubels op professioneel niveau wil beoefenen of zich zelfstandig toe wil leggen op het meubelstofferen.

Lees meer

05mrt2022

Vervolgcursus ambachtelijk timmerwerk (36 lesuren)

Voor liefhebbers van mooi ambachtelijk timmerwerk die de smaak te pakken hebben om zich in dit vak verder te ontwikkelen, organiseren we diverse vervolgcursussen. In Den Bosch.
6 zaterdagen van 6 uur: lestijd van 9:00-15:00 uur

Lees meer

10mrt2022

Vakcursus loodgieterswerk - installatiewerk

Deze cursus kun je als losse vakcursus volgen of als module van de vakopleiding klusser voor de particuliere markt. In Den Bosch.

Lees meer

10mrt2022

Vervolgcursus fijn houtbewerken

Locatie Breda. Voor degenen die de basiscursus reeds hebben gevolgd of de ambachtelijke houtverbindingen reeds beheersen. Je gaat aan de slag met elektrisch handgereedschap, waaronder de bovenfrees.

Lees meer