Zomercursus meubelstofferen in Oisterwijk (regio Tilburg)-(VOL)

Zou je graag de basisvaardigheden van het meubelstofferen onder de knie willen krijgen, maar heb je geen tijd om wekelijks cursus te volgen, dan is deze zomercursus iets voor jou. In 6 dagen van 6,5 uur, verdeeld over 2 weken leer je de basis.

Onder begeleiding van onze zeer vakkundige, jarenlang ervaren vakdocent, ga je aan de slag met een eigen stoel. Je krijgt practische aanwijzingen en oefeningen om je kennis te laten maken met de basis.  

 

Deze zomercursus is gelijk aan de de basiscursus (module 1 en 2) van onze vakopleiding. 

 

Je kunt daarna direct doorstromen naar module 3. In september is hiervoor nog plaats in Zundert op maandagavond en dinsdagavond.

Inhoud van deze 6-daagse cursus

  • Singelen
  • Veren zetten
  • Opbouw zitting algemeen.
  • Opbouw zitting met capitoneer afwerking (moderne manier)
  • Tussentijds verkenning van materialen en er mee werken
  • Verkenning van gereedschap en ermee werken.

De bedoeling is dat je de basistechnieken onder de knie krijgt. Het capitoneer project is niet standaard, maar is om de technieken onder controle te krijgen en in deze basiscursus zeer belangrijk. Nadat je deze technieken op een hocker hebt geleerd, is het de bedoeling dat je een eetkamer/keukenstoel, of een variant met basiszitting, helemaal zelf uit gaat voeren met de technieken die je geleerd hebt (geen capitoneren). Deze stoel neem je zelf mee of is aan te schaffen in overleg met de vakdocent.   

Aan de slag met hoezen en kussens

Je leert het juiste gebruik van naaimachines en aanverwanten, stoflegging en knippen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op kussens, hoezen en stoflegging, afwerking. Diverse technieken komen aan de orde. Het huidige stofferen draait vooral hierom. Het is de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met een hoes of kussens. Modellen neem je zelf mee.  

Voor wie?

Voor iedereen die de basisvaardigheden van het meubelstofferen onder de knie wil krijgen.

Cursusdagen

maandagen -  woensdagen - vrijdagen
10 – 12 – 14 – 17 – 19 – 21 augustus 2020.

Tijd

6 dagen van 6,5 uur excl. halfuur pauuze: 10.00uur tot 17.00 uur

Locatie

Atelier Padouk in Oisterwijk

Vakdocent

Miriam Roest de Weijer

Aantal deelnemers

Maximaal 8 deelnemers

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton aan de rechterzijde van deze pagina.

Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

 

Als je de smaak te pakken hebt, kan je na deze basiscursus direct doorgaan met module 3 van de vakopleiding, het herstofferen van een fauteuil op authentieke wijze.

 

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.