Basiscursus stoelherstel en meubelrestauratie

Stoelherstel en meubelrestauratie, een prachtig vak. 

Inhoud van de vakcursus

De cursus is opgebouwd uit 7 lessen en is volledig praktisch gericht.

Aan de orde komen:

  • Vervangen van onderdelen (herstellen, vervangen, opknappen)
  • Hout bewerking 
  • Fineren volgens de oude techniek met beenderenlijm
  • Kleuring technieken 
  • Vakschilderwerk & decoratietechnieken
  • Afwerktechnieken waaronder eenvoudig politoerwerk (bijwerken)
  • Advies over het stofferen van stoelen en andere meubels
  • Eigen werk onder begeleiding restaureren

Deelnemers werken aan zelf mee te brengen objecten, zoals stoelen en meubelstukken (kleine stukken). Dat mogen antieke maar ook meer moderne meubels zijn. Tijdens de eerste les wordt aandacht besteed aan de opbouw van de cursus en afstemming over mee te brengen meubels.

 

Om het maximale uit de lessen te halen adviseren we je tijdens de lessen geconcentreerd aan je opdracht te werken en tussendoor aantekeningen te maken, omdat de vakdocent die de lessen verzorgt, veel kennis met je deelt die niet altijd is terug te vinden in literatuur. Je krijgt een handout van de stof die wordt behandeld.

Addtioneel programma

Voor belangstellenden voor vlechttechnieken, stoelen matten en stofferen, organiseren we een gastles of een workshop meubelstofferen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Voor wie?

Voor iedereen die op professioneel niveau stoelen en meubels zelfstandig wil leren herstellen en opknappen. Ervaring is niet noodzakelijk wel enthousiasme. Na deze basiscursus ben je in staat zelf al eenvoudige restauraties uit te voeren. Aantal deelnemers maximaal 8.

Startdatum

7 zaterdagen van 10:00 uur tot 14:00 uur Nog max. 3 deelnemers

Start zaterdag 13 oktober a.s.
Overige data: 20-27 oktober  3-10-17-24 november

Studiebelasting/huiswerkopdrachten

Cursusomvang in uren: 30 uur (7 lessen van ca. 4 uur)
Huiswerkopdrachten: 12 uur (hobby)-60 (professioneel) uur (niet verplicht).

Deze vakcursus wordt afgesloten met een certificaat.  

Locatie

Het Ambachtshuis Brabant - locatie Den Bosch, is gevestigd in het Boschveld Ambachtcentrum, Parallelweg 30, 5223 AL 's-Hertogenbosch. Ingang D. Op 500 meter loopafstand van het station. Er is gratis pakeergelegenheid.

Kosten 

M.i.v. 1 november a.s. wordt de prijs verhoogd naar € 499,-

De cursusprijs: € 435,- vrijgesteld van Btw. Inclusief gebruik gereedschap werkplaats. Exclusief lijm en andere materialen waarmee deelnemers een eigen object opknappen. Deze kosten reken je direct af met de vakdocent. Voor deelnemers die professioneel met het vak aan de slag gaan, is bij de vakdocent een starterspakket te koop voor € 150,- (als je thuis aan de slag wilt, wordt dit aanbevolen).

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.