Workshop III: materialenkennis over leer

Leer is er in ontzettend veel soorten. Elk soort leer heeft zijn eigen kenmerken. Wie kan het beter vertellen dan een echte zadelmaker, die het vak van zijn vader heeft geleerd. 

Een boeiende, informatieve avond over leersoorten (ook exotische), waar ze vandaan komen en wat ermee gedaan kan worden. Een aanrader voor deelnemers van onze vakmodules diverse tassystemen.

Inhoud workshop

De Meester-zadelmaker laat je kennis maken met veel soorten leer, waaronder ook de exotische leersoorten. Hij vertelt over de herkomst van de leersoorten en waar ze voor gebruikt kunnen worden. Ook krijg je antwoord op vragen als:

  • Waar let je op bij het kopen van leer?
  • Waar moet je op letten als je met leer aan de slag gaat?
  • Welk soort leer is geschikt voor welk product?

En natuurlijk bestaat er uitgebreid de mogelijkheid voor het stellen van vragen. Het moet vooral een interactieve, boeiende avond worden!

Voor wie?

Een boeiende informatieve avond voor de echte liefhebbers van leer die er meer over willen weten. Tevens een goede ondersteuning bij de diverse vakcursussen, om tot een goede leerkeuze te komen!

Duur

1 avond van 2,5 uur in Eindhoven
Van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Minimaal 6 deelnemers.

Datum

Begin 2019

Locatie

Eindhoven: Het Ambachtshuis Brabant, Lederatelier aan het Muntplein 17 in Eindhoven, nabij het DAF-museum. 

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton op de website. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.

 

Als het werken met leer je aanspreekt, meld je dan aan voor een van de modules tassystemen of de complete vakopleiding.