Lederen tas: module 2 - de tas met ritsdak

Deze module richt zich specifiek op de tas met ritsdak en binnenvakjes. Het betreft een van de tassystemen waarop diverse varianten mogelijk zijn. Deze vakcursus maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker. Het betreft een van de belangrijke tassystemen. In deze module bouw je verder aan je kennis en vaardigheden m.b.t. technieken m.b.t. ontwerp en maken van lederen tassen. 

Inhoud vakcursus

  • ontwerpen en tekenen van een tas met ritsdak die goed afsluitbaar moet worden met een rits (eigen ontwerp of aan de hand van een voorbeeld)
  • het ontwerp van de buitenkant en binnenkant kan zeer gevarieerd; rechte of bandsouffle, voering met aangesneden soufflé en bodemsoufflé bevestigd onder de omboek van de buitentas en verstelbaar handvat
  • het uitwerken van het grondpatroon en het detailleren van de snijpatronen
  • leren selecteren van geschikt leer en fournituren afgestemd op de te maken tas (kijk ook naar onze themaworkshop diverse leersoorten en toepassingen)
  • uitvoeren van vaktechnische handelingen uitsnijden, schalmen, lijmen, stikken en afwerken
  • de juiste werkvolgorde montage tas met ritsdak leren toepassen
  • kennis nemen van diverse varianten op dit tassysteem

Als losse module of onderdeel van onze vakopleiding

De vakcursus kun je als losse module volgen maar je kunt ook direct doorgaan met de volgende module waarin je weer een nieuw tassysteem leert toe te passen. Afhankelijk van je niveau van werken ontvang je een advies van de vakdocent. Het te behalen certificaat per cursus/module maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker.

Startdata

Deelnemers kunnen zowel een dag- als een avondcursus volgen. Na een aantal lessen kunnen deelnemers ook op andere dagdelen gebruik maken van ons leeratelier om te werken aan hun producten op basis van een strippenkaart. Via de aanmeldbutton kun je de gewenste startdatum aangeven. Mocht de groep vol zijn dan neemt Bastienne Gootjes contact op voor het inplannen van een nieuwe datum.

 

 

Maandag:

Dinsdagavond:     

10:00 - 15:00 uur (1x per 14 dagen)

19:30 - 22:00 uur (wekelijks)    

Vrijdag: 10:00 - 15:00 uur (1 x per 14 dagen)
Zaterdag: 10:00 - 15:00 uur (1 x per 14 dagen)

   

Voor mogelijke dagdelen en data kan je contact opnemen met Bastienne Gootjes - bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton aan de rechterzijde van deze pagina.
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.

 

Meer informatie