Handstiktechnieken voor dikke leersoorten

Werken met dik leer en handstiktechnieken. Een uniek vak!
In Nederland wordt het bijna niet meer geleerd, terwijl het een prachtig ambacht is waarmee je unieke handwerkproducten kunt maken.

Deze vakcursus is bedoeld voor iedereen die hier kennis mee wil maken; het materiaal en het bewerken ervan en/of zelf kleine reparaties uit zou willen voeren. Deze module maakt tevens onderdeel uit van de vakopleiding tot professioneel lederen tassenmaker. 

Inhoud vakcursus

Aan de orde komen het voorbewerken van leer, o.a. snijden, schalmen, afwerken van leer en uitleg en oefenen van de verschillende handstiktechnieken. Gedurende de cursusavonden wordt er uitgebreid geoefend met de verschillende handstiktechnieken. Uiteindelijk maak je zelf een leren riem m.b.v. de handstiktechnieken. Een ander werkstuk is in overleg mogelijk. 

Als losse module of onderdeel van onze vakopleiding

De vakcursus kun je als losse module volgen, maar je kunt ook direct doorgaan met een vakmodule, waarin je een nieuw tassysteem leert toe te passen. Afhankelijk van je niveau van werken ontvang je een advies van de vakdocent. Het te behalen certificaat per cursus/module maakt onderdeel uit van onze complete vakopleiding professioneel lederen tassenmaker.

Startdata

Dagdeel en startdatum in overleg.

Tijdstip

19.00 – 22.00 uur

Locatie

Regio Helmond (Bakel)

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton aan de rechterzijde van deze pagina.
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl.
De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.