NIEUW: workshop ecologisch / biobased schilderen

- 2 vaklessen van 3 uur op dinsdagavond in Den Bosch -

Leer over de nieuwste duurzame verfproducten en ga zelf aan de slag om te ervaren hoe het is om met deze producten te werken!

De laatste jaren is de ontwikkeling van duurzame verven in een stroomversnelling geraakt. Duurzame verf is minder schadelijk voor mens en milieu en doet op het gebied van prijs en kwaliteit niet onder voor reguliere synthetische verven. De belangrijkste pijler van duurzame verf is dat deze NIET gemaakt is van aardolie, maar van plantaardige oliën of andere (herwinbare) grondstoffen uit onze natuur. Denk hierbij aan lijnolie, soja, cellulose, aardappelzetmeel, bijenwas, leem of biomassa. Enkele eigenschappen op een rijtje,

  • Optimale duurzaamheid, vaak zelfs een langere levensduur
  • Geschikt voor binnen en buiten en voor alle ondergronden
  • Damp-open waardoor minder kans op houtrot en een beter binnenklimaat
  • Natuurlijke ingrediënten, milieuvriendelijker en (synthetische) oplosmiddelvrij
  • Grotendeels vrij van petrochemische bestanddelen
  • Veilig voor de gezondheid van zowel de verwerker als de eindgebruiker
  • Niet duurder in vergelijking met andere kwaliteitsverf
  • Leverbaar in iedere gewenste kleur

Inhoud van de workshop

Tijdens deze workshop krijgt u antwoord op de vragen wat is duurzame verf en wanneer is een verf biobased en wanneer is het ecologisch ? En waarom is de reguliere watergedragen verf absoluut niet milieuvriendelijk? Ook krijgt u advies over wat u thuis met duurzame verf kunt schilderen en wat niet. Er zal informatie voorhanden zijn over de prijzen van verschillende producten en waar ze te krijgen zijn.

 

Voor de workshop neemt u zelf een item mee van huis en gaat hiermee aan de slag. Dat kan een klein houten meubel zijn, houten kinderspeelgoed (b.v. een karretje) etc. Oude of verweerde items zijn ook welkom. Tijdens het proces komen naast specifieke vaardigheden die u nodig heeft voor het werken met biobased producten ook algemene schilder vaardigheden zoals het voorbehandelen van de ondergrond aan bod. U gaat naar huis met een door u zelf geschilderd item in een door u gekozen "groene" kleur!

 

De vaardigheden die u tijdens de les leert kunt u thuis zelf toepassen! Duurzame verf draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Bijzonder geschikt dus voor de kinderkamer of meubels voor kinderen!

Vakdocent

De vaklessen worden gegeven door Toon Claessen die met passie en vakmanschap al 10 jaar allround vakschilderwerk bij particulieren en bedrijven verzorgt. Uit liefde voor het ambacht maar ook voor ons milieu is hij zich de laatste jaren gaan specialiseren in het toepassen van biobased verven. Hierin behoort hij tot een select groepje pioniers dat door middel van zelf experimenteren en ervaren, heeft leren werken met deze 'nieuwe authentieke' verven.

Duur van de workshop

2 dagdelen van 3 uur; totaal 6 lesuren
Er zijn geen verplichte praktijkopdrachten. De workshop wordt afgesloten met een bewijs van deelname.

Startdatum

Op 2 dinsdagavonden: 19:00-22:00 uur. De workshop gaat bij minimaal 6 deelnemers van start.

Locatie

Grote werkplaats van Het Ambachtshuis Brabant aan de Paardskerkhofweg in Den Bosch. Op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch en je kunt gratis parkeren op het terrein. 

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de inschrijving gaan bevestigen. Vragen? Neem dan contact op met het onderwijsbureau.