Basiscursus lassen (MIG/MAG en elektroden)

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen (mannen en vrouwen!!), die enige kennis en vaardigheid willen verkrijgen op het gebied van lassen. Deze cursus is een goede basis voor een verdere lasopleiding.

Inhoud

Deze vakcursus bestaat uit 6 lesavonden van 2,5 uur en wordt gegeven door een gediplomeerd vakman. Per cursus kunnen maximaal 5 cursisten deelnemen, om te voorkomen dat andere cursisten de helft van de tijd moeten wachten. Op deze manier krijg je optimale aandacht en begeleiding. Na het volgen van deze cursus ben je in staat eenvoudige lastechnieken toe te passen.

In deze basiscursus komt aan de orde:

  • MIG/MAG lassen
    Het zijn eigenlijk twee soorten. Het lasproces is gelijk en alleen het gebruikte gas verschilt. Daarom wordt het als één lasproces gezien. MAG lassen wordt ook wel CO2 lassen genoemd. Tijdens het lassen wordt continu mechanisch een draad aangevoerd.
  • Booglassen (elektroden)
    Je kunt ook materiaal smelten met behulp van elektriciteit. Bij booglassen werk je met een stroombron, een lastransformator, een elektrodehouder en een werkstukklem.
  • Puntlassen
    Door middel van stroom en druk

Je mag zelf een werkstuk meenemen om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld een tuinhekje of raampje of iets wat kapot is. 


Speciale kleding (niet synthetisch!) wordt aanbevolen, waaronder bv. een stofjas of overall en stevige schoenen, liefst met stalen neus. Op locatie is een beperkt aantal schoenen aanwezig, maar niet in elke maat. 

Studiebelasting/huiswerkopdrachten

Cursusomvang in uren: 15 lesuren (6 lesavonden)
Voor de deelnemers die dit vak professioneel willen leren beoefenen, adviseren we om via gerichte praktijkopdrachten, extra praktijkuren te maken.

Eindtoetsing / certificering

De vakcursus wordt afgesloten met een Bewijs van deelnamevan Het Ambachtshuis Brabant en een overzicht van behaalde leerdoelen ondertekend door de leermeester.

Startdatum

DINSDAGAVOND

Start januari; bij voldoende deelnemers

Tijdstip: 19.00 uur - 21.30 uur

 

DINSDAGAVOND 

Start 8 januari 2019 (VOL)

Overige data: 15-22-29 januari  5-12 februari

Tijdstip: 19.00 uur - 21.30 uur. 

 

Locatie

Laswerkplaats van het Stedelijk College in Eindhoven-noord.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

 

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.