Eendaagse-workshop duurzame lijmtechnieken

Het Ambachtshuis Brabant en het Adhesive Bonding Center te Lelystad zijn een prachtige samenwerking aangegaan. Wegens de grote opkomst van lijmen in Nederland, zullen deze partijen samen workshops aanbieden op het gebied van duurzame lijmtechnieken.

In verband met de RIVM adviezen geven wij alleen les in grote werkruimtes, in kleine groepen met voldoende werkafstand en met de nodige hygiëne-maatregelen.

Veelzijdige verbindingstechniek

Lijmen is een vakgebied dat de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Er worden steeds meer toepassingen en oplossingen met lijm gevonden. Prachtig, want het is een veelzijdige verbindingstechniek met oneindige mogelijkheden. Beperkte kennis van materialen en verkeerde voorbereiding kan voor de lijmverbinding grote gevolgen hebben. Zeker als het gaat om kritische verlijmingen zoals bij gevels, voertuigen, schepen en vliegtuigen. De noodzaak van goed opgeleide mensen is dan een vereiste, ook vooruitlopend op nieuwe regelgeving die in Duitsland al van kracht is.

Doelgroep

Deze workshop is een goede introductie op het professionele vakgebied van verlijmingen. Daarbij is deze bijzonder geschikt voor aannemers, architecten, designers en andere vakmensen die voor 1 of meer van de volgende uitdagingen staan:

  • Verlijmen van onderdelen waar lassen geen optie is;
  • Verlijmen van gevelplaten of andere elementen in de bouw;
  • Verlijmen van composiet onderdelen in automotive, bouw, vliegtuigbouw, scheepsbouw, industrie algemeen, etc.

Ook voor belangstellenden die hun hobby professioneel beoefenen en met lijmtechnieken in aanraking komen, is deze workshop zeer interessant. Na het volgen van de workshop zijn diverse cursussen en vervolgopleidingen mogelijk, zo is het bijvoorbeeld mogelijk opgeleid te worden tot European Adhesive Bonder via de NIL erkende opleiding van Adhesive Bonding Center.

Inhoud van de workshop

  • Introductie van de meest innovatieve toepassingen m.b.t. verlijmingen (incl. inspirerende voorbeelden)
  • Inzicht in concrete toepassingen van verschillende materialen en ondergronden en (extreme) condities
  • De gouden regels van het (ver)lijmproces en technieken
  • Testen van verschillende lijmen om zelf met kennis van zaken te komen tot een juiste keuze voor een toepassing
  • Leren gebruiken van het juiste gereedschap

Deelnemers kunnen vanuit hun beroepenveld ook specifieke verzoeken indienen.

Docent

Chris Vaes: lees meer over deze specialist verlijmingen

Samenwerking

Het Adhesive Bonding Center is een NIL erkende opleider en organiseert officiële opleidingen lijmtechnieken. Het Ambachtshuis Brabant is erkend als instelling voor kort beroepsonderwijs en organiseert inmiddels 7 jaar beroepsgerichte vakscholing voor volwassenen in Brabant.

Lesomvang

1 dag van 6,5 uur incl. pauze

Omvang theorie: circa 3,5 uur, de deelnemers ontvangen een hand-out tijdens de workshop.

Omvang praktijk: circa 3 uur

Geplande workshopdagen

  • Dinsdag 3 november 2020: lestijd 9:00-15:30 uur.
  • Donderdag 21 januari 2021: lestijd 9:00-15:30 uur.

Workshop op aanvraag

Bedrijven kunnnen deze workshop ook in-company aanvragen. Neem hiervoor contact op met liesbeth.neef@onsambachtshuis.nl

Locatie

Locatie Den Bosch-Het Ambachtshuis Brabant – gratis parkeren op het terrein of betaald aan de weg; op ca. 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch.

Informatie en aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.