Workshop 'schilderen met milieuvriendelijke verfsoorten'

Vanaf 1 januari 2022 zijn de opleidingen klus- en bouw / glastechnieken / verfijnd vakwerk, ondergebracht bij Mooivakonderwijs B.V.

Een workshop milieuvriendelijke verfsoorten van 2 lesavonden

Leer over de nieuwste duurzame verfproducten en ga zelf aan de slag om te ervaren hoe het is om met deze producten te werken!

De laatste jaren is de ontwikkeling van duurzame verven in een stroomversnelling geraakt. Duurzame verf is minder schadelijk voor mens en milieu en doet op het gebied van prijs en kwaliteit niet onder voor reguliere synthetische verven. De belangrijkste pijler van duurzame verf is dat deze slechts ten dele gemaakt is van aardolie, en voornamelijk van plantaardige oliën of andere (herwinbare) grondstoffen uit onze natuur. Denk hierbij aan lijnolie, soja, cellulose, aardappelzetmeel, bijenwas, leem of biomassa. Enkele eigenschappen op een rijtje,

  • Optimale duurzaamheid, vaak zelfs een langere levensduur
  • Geschikt voor binnen en buiten en voor alle ondergronden
  • Damp-open waardoor minder kans op houtrot en een beter binnenklimaat
  • Natuurlijke ingrediënten, milieuvriendelijker en (synthetische) oplosmiddelvrij
  • Grotendeels vrij van petrochemische bestanddelen
  • Veilig voor de gezondheid van zowel de verwerker als de eindgebruiker
  • Niet duurder in vergelijking met andere kwaliteitsverf
  • Leverbaar in iedere gewenste kleur

Vooropleiding

Geen.

Niveau van de vakscholing

Beroepsniveau MBO-2/3

Voor wie

Thuisklussers die meer willen weten over milieuvriendelijke verfsoorten en voor vakschilders die hierover bijgeschoold willen worden.

Inhoud van de workshop

Tijdens deze workshop krijgt u antwoord op de vragen wat is duurzame verf en wanneer is een verf biobased en wanneer is het ecologisch ? En waarom is de reguliere watergedragen verf absoluut niet milieuvriendelijk? Ook krijgt u advies over wat u thuis met duurzame verf kunt schilderen en wat niet. Er zal informatie voorhanden zijn over de prijzen van verschillende producten en waar ze te krijgen zijn.

 

Voor de workshop neemt u zelf een item mee van huis en gaat hiermee aan de slag. Dat kan een klein houten meubel zijn, houten kinderspeelgoed (b.v. een karretje) etc. Oude of verweerde items zijn ook welkom. Tijdens het proces komen naast specifieke vaardigheden die u nodig heeft voor het werken met biobased producten ook algemene schilder vaardigheden zoals het voorbehandelen van de ondergrond aan bod. 

De vaardigheden die u tijdens de les leert kunt u thuis zelf toepassen! Duurzame verf draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Bijzonder geschikt dus voor de kinderkamer of meubels voor kinderen!

Vakdocent

De vaklessen worden gegeven door een ervaren vakschilder met ruime ervaring met biobased verven.

Duur van de workshop

2 dagdelen van 3 uur; totaal 6 lesuren
Er zijn geen verplichte praktijkopdrachten. De workshop wordt afgesloten met een digitaal bewijs van deelname.

Startdatum

Via de aanmeldknop zijn nieuwe startdata en locaties te bekijken.

Locaties

  • Locatie Helmond: grote werkplaats aan de Mierloseweg 244 in Helmond (op 10 minuten vanaf Eindhoven) en enkele minuten loopafstand van station Helmond 't Hout.
  • Locatie Den Bosch: werkplaats aan de Paardskerkhofweg in Den Bosch. Op 500 meter loopafstand van centraal station Den Bosch en je kunt gratis parkeren op het terrein. 

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken en de startdata bekijken. Vragen? Neem dan contact op met suzanne.pollemans@onsambachtshuis.nl