Basiscursus elektroden lassen (booglassen)

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen, die enige kennis en vaardigheid willen verkrijgen op het gebied van booglassen, ook wel elektroden lassen genoemd. Je kunt materiaal ook smelten met behulp van elektriciteit. Bij booglassen werk je met een stroombron, een lastransformator, een elektrodehouder en een werkstukklem. Deze lasvorm wordt veel buiten gebruikt.

Het verdient het aanbeveling om alleen deel te nemen indien je enige laservaring hebt of eerst de basiscursus Mig/Mag lassen te volgen.

Inhoud

Deze vakcursus bestaat uit 4  lesavonden van 2,5 uur en wordt gegeven door een gediplomeerd vakman. Per cursus kunnen maximaal 5 cursisten deelnemen, met ieder een eigen lasplek. Op deze manier krijg je optimale aandacht en begeleiding. Na het volgen van deze cursus ben je in staat eenvoudige lastechnieken toe te passen. 

 

Leerdoelen Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE)
• Uitleg van de theorie achter het BMBE lassen waaronder ook de voor en nadelen van dit lasproces
• Het leren omgaan en toepassen van de specifieke veiligheidsvoorschriften
• Het instellen van de juiste variabele en bedienen van de lasmachine
• De juiste soort en juiste dikte van laselektrode kunnen bepalen gericht op plaatdikte en laspositie gericht op ongelegeerd
  staal
• Het kunnen lassen in lasposities A en B
• Het naar eigen keuze leggen van diverse lasnaden en vormen op diverse materiaaldiktes
• Het veilig leren omgaan en gebruiken van een haakse slijpmachine

 

Speciale kleding (niet synthetisch!) wordt aanbevolen, waaronder bv. een stofjas of overall en stevige schoenen, liefst met stalen neus.

Startdatum 

Via de aanmeldknop zijn actuele startdata te bekijken

Deelnemers: min. 4 - max. 5

Locatie

laswerkplaats van Raul Castillo in Eindhoven.

Studiebelasting/huiswerkopdrachten

Cursusomvang in uren: 10 lesuren (4 dagdelen van 2,5 uur)
Voor de deelnemers die dit vak professioneel willen leren beoefenen, adviseren we om via gerichte praktijkopdrachten, extra praktijkuren te maken.

Eindtoetsing / certificering

De vakcursus wordt afgesloten met een Bewijs van deelname van Het Ambachtshuis Brabant en een overzicht van behaalde leerdoelen.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden kun je op de aanmeldknop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

 

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam van Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.