Obstakels wegnemen om tot een keuze te komen

Voor het vinden van passende beroepen kun je beroepen selecteren op basis van opleidingsniveau en persoonlijkheidskenmerken. Maar soms blijkt een keuze in de praktijk toch niet op te leveren wat je ervan verwacht had. Je weet eigenlijk niet goed hoe dat kan, want jouw keuze voor het Ambacht is weloverwogen, maar je blijft maar twijfelen, je mist misschien "iets", je twijfelt plotseling of je loopt tegen andere obstakels aan die niet zo zeer met het ambacht maar eerder iets met jou te maken hebben. Eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd omdat je wél van beroep verandert maar niet van persoon met jouw eigen stukje geschiedenis. Je herkent jouw 'obstakel' eigenlijk wel uit een eerder moment of als rode draad in je leven.

 

Je bent op zich enthousiast voor het ambacht maar je ontdekt bij jezelf toch een gevoel van bijvoorbeeld besluiteloosheid, of je voelt je twijfelend, onzeker, chaotisch, pessimistisch, impulsief, angstig of ontevreden. Misschien ben je geen doorzetter of heb je een ander "obstakel" waardoor je je belemmerd voelt. Dit soort "obstakels" hebben waarschijnlijk met jou als persoon te maken omdat ze ontstaan zijn in jouw persoonlijke levensgeschiedenis. Misschien heb jij zo je eigen voorbeeld van "iets" wat je belemmert of waarvan je denkt dat jou in de weg kan staan in het traject bij Het Ambachtshuis Brabant. Daar kun je iets aan doen.


Het is dan aan te raden om samen met een deskundige, ambachtscoach Gonny Seegers, in enkele gesprekken te gaan zoeken naar hoe deze belemmering bij jou werkt en vooral wat je eraan kunt doen om er geen last meer van te hebben. Na enkele gesprekken blijkt vaak dat de oorzaak van de belemmering minder ingewikkeld is dan je had kunnen denken. Zodra je helder hebt hoe de belemmering bij jou werkt, kun je aan de oplossing werken. Op deze manier werk je niet alleen aan jouw toekomst in een nieuw ambachtelijk beroep maar werk je tevens aan jezelf voor een onbelemmerd mentaal genieten van het ambachtelijk beroep van jouw keuze. Hoe mooi is dat? 

 

Wat kost het

Kosten introductiegesprek van 1,5 uur: € 55,- incl. Btw.

 

Heb je belangstelling?

Neem contact op met Gonny Seegers via gonnyseegers@gmail.com.