Vakopleiding zelfstandig ambachtelijk en machinaal meubelmaker avond Breda (enkele plaatsen vrij)

De vakopleiding bestaat uit 3 leerjaren. 

Startdatum is onder voorbehoud, i.v.m. de corona lockdown. Ná 12 januari 2021 (persconferentie MP Rutte) is hier hopelijk meer duidelijkheid over te geven.

 

Jaar 1: AMBACHTELIJK MEUBELMAKEN
40 lesweken: praktisch leerjaar meubelmaken.
Het eerste jaar is gericht op ambachtelijke kennis en vaardigheden. Deelnemers gaan aan de slag met ambachtelijk en elektrisch handgereedschap, basistechnieken meubelmaken, ontwerpen, vervaardigen en afwerken van diverse werkstukken, verdiepen in verschillende houtsoorten en toepassingsmogelijkheden. In het eindwerkstuk toont de gezel zijn of haar beginnende vakbekwaamheid.

 

Jaar 2: TECHNIEK EN SPECIALISATIES & REALISATIE EIGEN ONTWERP


40 lesweken: Verdiepingsjaar zelfstandig meubelmaker (alleen te volgen na doorlopen leerjaar 1).
In het tweede leerjaar vindt de verdieping plaats. Deelnemers worden verder opgeleid tot zelfstandig meubelmaker. De focus ligt op grotere en meer complexe werkstukken, het zelfstandig ontwerpen en berekenen, werkvoorbereiding, het machinaal meubelmaken, afwerkingstechnieken.

 

Jaar 3: VERDERE SPECIALISATIES & REALISATIE EIGEN ONTWERP
40 lesweken: Verdiepingsjaar zelfstandig meubelmaker (alleen te volgen na doorlopen leerjaar 1 en 2).
In het derde leerjaar vindt nog meer verdieping plaats. Deelnemers worden verder opgeleid tot zelfstandig meubelmaker en werken toe naar het eindexamen. De focus ligt op grotere en meer complexe werkstukken, het zelfstandig ontwerpen en berekenen, kostprijsberekening, werkvoorbereiding, het machinaal meubelmaken, afwerkingstechnieken en klantcontacten.

 

Voor meer informatie, neem contact op met Bastienne Gootjes M 06-438 142 66 of E bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

 

 

Nieuwe instroom op donderdagavond is alléén voor gevorderden mogelijk, aangezien dit het laatste leerjaar betreft (1 plaats vrij).

Plaatsing gebeurt in overleg met de vakdocent. Vaardigheden van gevorderden moeten aantoonbaar zijn.

Deelname is op volgorde van inschrijving!

 

>> Meer informatie