Basiscursus interieurbouw

12 mei 2020 09:00

Interieurbouw is wat anders dan meubelmaken. Hoewel er overeenkomsten zijn, zit het grootste verschil in het materiaal waarmee gewerkt wordt. Een interieurbouwer werkt met allerlei soorten plaatmateriaal, dat vooral met grote machines machinaal wordt verwerkt. Een meubelmaker daarentegen werkt vooral met massief hout en werkt met een grotere variatie aan machines, van grote machinale machines tot kleiner elektrisch handgereedschap en een enkele keer ook nog ambachtelijk.

 

Het vak van Interieurbouwer biedt veel kansen op de arbeidsmarkt. Daarom bieden wij een basiscursus aan, waarin je de basisprincipes van dit vak leert.

 

Vooropleiding

Basiskennis van houtbewerken en/of meubelmaken is noodzakelijk (kunnen werken met schaaf en beitel, ambachtelijke houtverbindingen e.d.). Bel bij twijfel. Enig technisch inzicht en niet bang zijn voor grote machines is prettig, aangezien tijdens de cursus wordt gewerkt met handgereedschappen en elektrische handgereedschappen, maar de nadruk zal liggen op het gebruik van stationaire machines, waarbij de formaatzaag (cirkelzaag) het meest gebruikt zal worden.

Dan is deze basiscursus een mooie aanvulling om verder aan de slag te kunnen.

 

Lees meer