Workshop beginselen van leer carven/toolen. Alléén tijdens de DDW.

24 oktober 2019 19:00 - 24 oktober 2019 21:00

Het Ambachtshuis Brabant geeft mede invulling aan het programma van het Leer- en Schoenmuseum tijdens de Dutch Design Week 2019 met workshops in het kader van leren tassen maken en leerbewerking.

Deze workshop is perfect om eens te snuffelen aan leerbewerken. Je maakt gebruik van de materialen en tools van de vakdocent. Ideaal om te bekijken of leerbewerken iets voor je is. En heb je de smaak te pakken gekregen dan kun je je aanmelden voor de 1- of 2-daagse cursus ambachtelijk leerbewerken.

 

Wat houdt deze workshop in?

Je krijgt uitleg over welk leer geschikt is, de tools die we gebruiken, het afwerken van het leer. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag. Je maakt een klein werkstuk om de tools te leren kennen.

 

Deze workshop wordt gegeven door Esther Verhoeven van Tulip Leatherworks, onderdeel van Ruitersport Verhoeven uit Bakel.

Mocht het werken met leer je aanspreken, bekijk dan ook eens onze vakopleiding lederen tassen maken, die bij Het Ambachtshuis Brabant op de locatie Eindhoven gegeven wordt.

Wanneer?

Donderdag 24 oktober:

van 19.00 uur tot 21.00 uur

 

Vrijdag 25 oktober:

van 11.00 uur tot 13.00 uur

Locatie

Eindhoven: Lab1, aan de Keizersgracht 19 in Eindhoven (voormalige bioscoop Zien).

Informatie & aanmelding

Meld je aan via de aanmeldbutton op de website. Indien er nog plaats is, mag je direcht aanschuiven bij één van de workshops, maar als je verzekerd wilt zijn van een plaatsje meld je dan aan. Deze korte workshop wordt alleen tijdens de DDW gegeven via Het Ambachtshuis Brabant. Nadien bestaat de mogelijkheid je aan te melden voor de 2-daagse cursus ambachtelijk leerbewerken.

 

Indien je vragen hebt, neem dan even contact op met bastienne.gootjes@onsambachtshuis.nl

De algemene voorwaarden van Oranjestarters BV, handelend onder de naam Het Ambachtshuis Brabant, zijn van toepassing.

Toegang

De DDW locatie van het Schoen- en Leermuseum in Lab 1 is voor het publiek geopend van 19 t/m 25 oktober van 11.00 – 23.00 uur. De toegang is gratis en je hebt dus geen DDW bandje nodig. Voor de entree van andere DDW locaties is dit bandje meestal wel vereist.

Parkeren

Je kunt (betaald) parkeren bij P1 Parking Hooghuis (Keizersgracht 9a, 5611 GC Eindhoven), parkeerterrein Keizersgracht (Bergstraat 2a, 5611 JZ Eindhoven) of Q-park Heuvel (Ten Hagestraat 6a, 5611 EG Eindhoven).