Actueel

11jul

Wijk aan het werk!

Op dinsdagmiddag 11 juli 2017 ondertekende Het Ambachtshuis Brabant de samenwerkingsovereenkomst met Copernikkel en PlanH Werkt.

Lees meer

13jul

Het Ambachtshuis Brabant met het BAC geïnspireerd onderweg

Op 11 juli 2017 besluit de gemeenteraad van Den Bosch positief over het voorstel van het college om het centrum voor ambachten aan de Parallelweg 30 her in te richten en van een nieuw elan te voorzien.

Lees meer

21jul

Technologie....het zonnetje in ambachtshuis

Werk dat door een computer gedaan kan worden, verdwijnt. Dat betekent dat zo'n 30 procent van de beroepsbevolking zijn of haar beroep ziet verdwijnen. Wat is daaraan te doen?

Lees meer

30aug

Avans Kunstzinnige Vorming op bezoek bij Het Ambachtshuis Brabant - locatie Den Bosch

Avans Kunstzinnige Vorming op bezoek bij Het Ambachtshuis Brabant - locatie Den Bosch

Lees meer

06sep

Voor echte vakmensen is er altijd plaats op de arbeidsmarkt

De ambachtseconomie is en blijft belangrijk voor Nederland.

Lees meer

01okt

Ambachtelijk plateel komt naar Brabant

Ambachtelijk plateel, een eeuwenoud ambacht brengen we opnieuw onder de aandacht. In het voorjaar 2018 organiseert Het Ambachtshuis Brabant samen met Trudy Otterspeer een workshop in Den Bosch om kennis te maken met dit unieke ambacht.

Lees meer

06okt

Inmiddels gewend aan het vele sjouwen

Gespot door het Eindhovens Dagblad:Gewend aan het vele sjouwen, aldus klusvrouw Chantal Bernaards en deelneemster aan de klusopleiding van Het Ambachtshuis Brabant.

Lees meer

07okt

Berber en Chantal, klusvrouwen in Brabant

Wat ging er aan vooraf dat een vrouw zomaar professioneel klusser wordt?

Lees meer

09nov

Studenten Sint Lucas op bezoek bij Het Ambachtshuis Brabant – BAC- in Den Bosch

Op donderdag 9 november 2017 bracht een groep studenten van Sint Lucas, opleiding Vormgeving en Ambacht, een bezoek aan Het Ambachtshuis Brabant – locatie Den Bosch en de vakmensen van het Boschveld Ambacht Centrum.

Lees meer

14nov

Nieuwsbrief - november 2017

Met onder meer:   Bedrijfsopleidingen Vakverkenning als vast onderdeel in onderwijscurriculum 16 november: inspiratiedag Leren en Werken 21 november: workshop digitale technieken 24 november: vakcursus glasbewerking Nieuwe Nederlanders aan de slag Kansen als biologisc...

Lees meer

21nov

Workshop ‘innoverende en digitale techniek voor ambachtslieden’

Deze workshop biedt in een dagdeel een goede inkijk in de mogelijkheden van innoverende en laagdrempelige techniek voor ambachtslieden.

Lees meer

28nov

Workshop materialenkennis over leer

Een boeiende, informatieve avond over leersoorten (ook exotische), waar ze vandaan komen en wat ermee gedaan kan worden. Een aanrader voor deelnemers van onze vakmodules diverse tassystemen.

Lees meer

29nov

Workshop Glas in Lood

Fijne workshop voor beginners die naast basisvaardigheden ook een rondgang langs alle mogelijkheden van glasbewerking krijgen.

Lees meer

29nov

Basiscursus Glas in lood

Vaklessen op professioneel niveau. Een rijk gevulde cursus met veel ruimte voor eigen werk. Vakdocenten Anja van Aalen en Thijs Maas.

Lees meer

07dec

Informatiebijeenkomst: visleer HET nieuwe leer

De huid van een vis, op zee gevangen of gekweekt in de fjorden van Scandinavië, wordt duurzaam leer. Gebruikt bij toepassingen voor o.a.: design, interieurdesign, kleding, schoenen, tassen, sieraden, en accessoires. Hoe dan? Kom dan naar deze avond.

Lees meer

15dec

Workshop visagie en grimeren

Overweeg je om professioneel aan de slag te gaan als visagist en grimeur? Maar wil je eerst weten of het bij je past? In Rijsbergen (Breda).

Lees meer

16dec

Workshop/voorlichting haarwerken

Overweeg je om professioneel aan de slag te gaan in dit prachtige ambacht van haarwerken? Maar wil je eerst weten of het bij je past?

Lees meer

27dec

Workshop lederen basistas maken

Leuke activiteit tussen Kerst en Nieuw! Als eenmalige activiteit of een opstap naar een basiscursus of vakopleiding. Je gaat in een workshop van 5 uur een eenvoudige maar leuke basistas maken.

Lees meer

28dec

Workshop werken met visleer

Niks te doen tussen Kerst en Nieuw? Kom dan naar deze nieuwe workshop.
Ervaar en zie wat je met visleer kunt doen.

Lees meer

30dec

Workshop fijnhout bewerken Eindhoven

Zoek je een activiteit tussen Kerst en Nieuw?
Voor belangstellenden die graag willen kennismaken met 'fijn hout bewerken' en 'meubel maken' is het volgen van deze inspirerende workshop een mooie opstap.

Lees meer

08jan

Basiscursus fijn houtbewerken Den Bosch

Verwerven van kennis en vaardigheden ambachtelijk hout bewerken als basis om eenvoudige en kleine objecten van hout te maken. 12 vaklessen op een avond.

Lees meer

09jan

Vakcursus leren tassen maken

Nieuwe startdatum vakcursus leren tassen maken in #Eindhoven     dinsdag 9 januari 2018

Lees meer

11jan

Basiscursus pruiken maken - haarwerken

Unieke basiscursus pruiken maken

Lees meer

11jan

Basiscursus autotechniek

Deze cursus is bedoeld voor autoliefhebbers die de basiskennis en -vaardigheden van het 'zelf sleutelen' onder knie willen krijgen.

Lees meer

11jan

Jaaropleiding meubelmaker van start

Bij voldoende deelnemers start in januari 2018 een nieuwe groep met de jaaropleiding ambachtelijk meubelmaken.

Lees meer

11jan

Basiscursus lassen

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen (mannen en vrouwen!!), die enige kennis en vaardigheid willen verkrijgen op het gebied van lassen. Deze cursus is een goede basis voor een verdere lasopleiding.

Lees meer

11jan

Basiscursus fijn houtbewerken Breda

Verwerven van kennis en vaardigheden ambachtelijk hout bewerken als basis om eenvoudige en kleine objecten van hout te maken. 12 vaklessen op een avond.

Lees meer

12jan

Vakcursus timmerwerk en meubelmontage

Deze cursus kun je als losse vakcursus volgen of als module van de vakopleiding allround klusser voor de particuliere markt.

Lees meer

12jan

Workshop patroontekenen voor lederen tas

Als eenmalige activiteit om te leren een goed patroon te tekenen voor een lederen tas. Met de mogelijkheid om het patroon ook daadwerkelijk te gaan maken, zodat je uiteindelijk met een leuke tas naar huis gaat.

Lees meer

13jan

Basiscursus fijn houtbewerken Tilburg

Verwerven van kennis en vaardigheden ambachtelijk hout bewerken als basis om eenvoudige en kleine objecten van hout te maken. 12 vaklessen op een ochtend.

Lees meer

13jan

Workshop meubelstofferen

Kennismaken met het vak van meubelstofferen? Schrijf dan in voor de workshop op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur in Oisterwijk.

Lees meer

15jan

Basiscursus grimeren

Heb je altijd al grimeur willen worden of ben jij handig met make-up maar weet je niet exact hoe je de mooiste resultaten kunt krijgen met de verschillende soorten make-up, dan is deze vakles wat voor jou!

Lees meer

15jan

Basiscursus visagie op professioneel niveau

Heb jij interesse om te werken aan jouw visagie skills of wil je kijken of het beroep van visagiste iets voor je is, dan is dit de vacursus voor jou!
Vakdocent Sylvie Takke is al 21 professioneel werkzaam als grimeur en heeft veel musicalacteurs/-actrices, tv bekendheden en filmsterren op haar stoel gehad. Heel graag wil ze deelnemers inspireren en de kneepjes van het vak aanleren.

Lees meer

17jan

Vervolgcursus fijn houtbewerken in Breda van start

Leren zelfstandig een werkstuk voor te bereiden, verschillende ambachtelijke technieken in een werkstuk toe te passen en daarbij gebruik te maken van elektrisch en ambachtelijk handgereedschap.

Lees meer

18jan

Vakcursus Elektra

In deze vakcursus verwerf je kennis en vaardigheden om basisklussen op het gebied van elektra in een particuliere woning uit te voeren.
Voor mannen en vrouwen!

Lees meer

20jan

Vakopleiding professioneel zelfstandig goudsmid

Bij ons kun je een vakopleiding tot professioneel zelfstandig goudsmid volgen o.l.v. een meester goudsmid. Zeer kleinschalig en in de regio Eindhoven. Start bij voldoende deelnemers.

Lees meer

31jan

Vakopleiding fietsenmaker met branchegericht examen

Voor de beginnend professional. Deelnemers worden opgeleid voor een branchegericht examen. Start bij voldoende deelnemers in januari 2018.   Lees meer over de vakopleiding

Lees meer

31jan

Vakcursus wielen spaken

Een rijk gevulde cursus waarin een hoop te leren en te ontdekken valt over 'wielen spaken' voor de beginnend professional. De cursus wordt gegeven door een gepassioneerde vakman.   De cursus start begin 2018 bij voldoende deelnemers.

Lees meer

03mrt

Vakcursus biologisch groenten telen

Wil jij graag in de praktijk het vak van biologisch groenten telen leren? Dan is deze cursus iets voor jou! We gaan aan de slag in een draaiend tuindersbedrijf, zodat je op realistische wijze leert hoe te werken op een dergelijk bedrijf. Richting werk of hobby.

Lees meer